Боби Мекото разследван за убийството на Киро Шкафа

0

45-годишният Борислав Атанасов, арестуван за наркотрафик в Южна Африка, е бил един от разследваните за убийството на Киро Шкафа от „Наглите“, пише „Галерия“, позовавайки се на полицейски източник, който е работил по версиите за покушението.

Боби Мекото е един от похитените от бандата през 2009-а година и е сочен за предпоследната жертва. Отвлечен е пред дома си, а според МВР и прокуратурата и един от мъжете с маски, които го пленяват, е Кирил Кирилов Шкафа, или Монтанския, както е известен в София. Борислав Атанасов е освободен срещу половин милион лева.Още тогава от полицията разкриха, че жертвата и неговият съдружник и до днес са били разследвани за международен трафик на наркотици.

 Боби Мекото беше арестуван в началото на март заради 935 кг кокаин открити в борда на кораб в Южна Африка.

 С него са закопчани още трима българи и няколко граждани на Мианмар. След ареста на мистериозния бизнесмен, който никога не се е появявал дори на делото „Наглите“, започват да излизат любопитни неща около миналото му.

 Няколко месеца след като Боби Мекото е освободен от „Наглите“, бандата е разбита. Арестувани са десетина души, сред които осъдените Йожи, Прокопи Културиста, Данчо Релето и Любомир Димитров Гребеца. Тогава с обвинение се сдобива и Кирил Кирилов-Шкафа. По по това време излежава присъда за грабеж, но все пак е даден на съд по делото за отвличанията, едно от които е на Боби Мекото.

Боби Мекото

Докато процесът срещу похитителите тече на първа инстанция в Софийския градски съд Киро Шкафа е освободен от затвора по старата присъда. Вместо да поиска нов арест, прокуратурата не го прави и така той се оказва на свобода, а останалите са заключени до края на процеса. Киро шкафа живее спокойно в квартал Младост с приятелка си и се явява на заседанията по делото като свободен човек.

На 24 март вечерта огромният мъж е причакан от неизвестни близо до дома си, прострелян е няколко пъти и умира от кръвозагуба минути по-късно. Престъплението така и не е разкрито и до днес.

Още тогава агенти на полицията от ъндърграунда носят информация, че поръчител на убийството на Киро Шкафа е Боби Мекото. Криминалистите започват да работят по тази версия, но доказателства няма. Знае се, че Боби Мекото е заплашвал с отмъщение похитителите си, заради които е бил в плен две седмици и е страдал, а накрая се е простил с крупна сума. От всички отвлечени, единствено той има добри контакти с престъпни групи, въпреки официалната си визитка на предприемач.

Друга версия за убийството на Киро Шкафа, лансирана от медиите, е, че е ликвидиран от своите, защото щял да пропее. Тя обаче бе отхвърлена още в началото, твърдят участници в разследването.

Прегледана: 19320

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.