Иван Вазелина влиза в пандиза за зверския побой в Панагюрище

Иван Балабанов-Вазелина влиза в затвора за 8 месеца, твърди “24 часа”. Балабанов нашумя преди месец, когато с бодигардовете му пребиха зверски мъж пред училище във възрожденския град пред очите на детето му. Мутренското изпълнение като от началото на 90-те не остана без последствия и МВР и прокуратурата се заеха сериозно със случая. След сигнал на лекарите от Спешна помощ в Пазарджик, които са приели жертвата Нешо Юруков, криминалистите бързо закопчаха Иван Вазелина и намериха незаконен пистолет в къщата му в село Оборище.

Прокуратурата му повдигна обвинение за оръжието, за което няма разрешение, а разследването за побоя над Юруков още продължава. Балабанов беше оставен в ареста, защото и през 2015 г. е осъждан за незаконен боен арсенал, но условно. По-малко от 40 дни след престъплението Иван Вазелина е признал вината си и е сключил споразумение с прокуратурата.

Той и адвокатите му са предложили сами да лежи 6 месеца в затвора, но съдия Снежина Стоянова не се е съгласила и го е пратила в затвора за 8. Споразумението е в сила от четвъртък. Въпреки богатото му криминално минало това ще е първото посещение на Вазелина в затвора. Освен за побоя над Нешо Юруков Иван Балабанов е разследван и в София заради измама с издаване на работни визи за САЩ.

Срещу шофьора му Петко Брадиславов, който е бил с Вазелина по време на побоя над Нешо Юруков също има сигнал за измама, който се проверява. Освен в Панагюрище, където парадира с ролс-ройс, мерцедес и Порше Кайен с еднакви номера Иван Балабанов-Вазелина е добре известен и в казината в София, където парадирал с връзките си със столичен подземен бос, както и с познанствата си с магистрати.

Балабанов демонстрира луксозен начин на живот със скъпи коли и почивки в чужбина, въпреки че няма работещ бизнес и дори не плаща здравни осигуровки.

Коментарите са затворени.