Свързват Божков с убийството на Йордан Динов

0

Седем месеца след като Васил Божков беше обвинен като поръчител на четири убийства, разследващите продължават да търсят следи за връзката му с Николай Станков – Ники Дългия, пише „Галерия“.

Въпросният Станков вече е подсъдим за покушението над една от жертвите, посочена от прокуратурата като мишени на Божков – бизнесмена Йордан Динов.

 Дългия е на свобода, явява се на  заседанията, но още няма присъда.

Подозренията засега са, че хора около Божков, включително и шефът на охраната му Веселин Балтов са наели дългия да застреля благоевградския бизнесмен.

Йордан Динов беше убит на 4 април 2012 година в центъра на София, близо до Сточна гара.

Жертвата е управител на букмейкърски пунктове в Благоевград под шапката на австрийска фирма, която искала да навлезе на пазара у нас.

Динов е бил по работа в София, когато убиец го посреща на кръстовището на две улици. Бил е без маска, но с перука и е стрелял шест пъти в тялото му с преправен боен пистолет.

По-късно свидетели го разпознали на запис от камерата заради специфичната походка.

Дотогава Ники Дългия е познат на полицията с кражби, грабежи и други престъпления. Разследването срещу него тече бавно.

 В началото се опитваха да го пришият към хората на Златко Баретата, но без успех.

По делото срещу него в Софийския градски съд няма нито дума за връзки в Божков. Паралелно с това,  върви друго разследване за убийството на Йордан Динов в Специализираната прокуратура, което още не е приключило.

Междувременно мистериозно от делото в Софийския градски съд изчезва другия обвиняем в началото заедно с Дългия. Това е приятелят му Кирил Кирилов Кико.

За него се твърдеше, че е шофирал колата, с която се е придвижил Ники Дългия във фаталния за Йордан Динов ден.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.