Черепа покрил милиардите си в казина и хотели в САЩ

0

Васил Божков е скрил голяма част от състоянието си в казина и хотели в САЩ. Осведомен с ходовете на Черепа източник на Lupa.bg обясни, че стотици милиони от имането си бизнесменът е инвестирал в световната столица на хазарта – Лас Вегас, Невада.

От няколко години дубайският беглец притежавал в рай насред пустинята няколко казина и хотели, които глътнали огромния процент от състоянието му, оценявано на между 1 и 3 милиарда лева. По непотвърдени данни управата на казината и хотелите били поверени на US мениджър, известно име в бизнес срещите отвъд Океана.

За услугите си американският спец получавал седемцифрена заплата в „зелено”.

Не е тайна, че Васил Божков е най-крупният собственик на хазартни заведения в България. Освен това баровецът с 18 прокурорски обвинения  въртял казино и в столицата на Албания – Тирана, както и в Лондон.

Хазартният дом в Албания се посещавал от емблематични бизнесмени от цяла Европа.

Игрални зали в цялата страна държат фирми на осъдения биг бос Златомир Иванов – Златко Баретата. Позиции в бизнеса има и третият от братята Маргини – Димитър Маринов. Покрай управлението на хазартните му фирми лъсна и фактът, че малко известният сродник на босовете от СИК Красимир и Николай Маринови е бил агент на ДС преди 1989 г.

Солидни позиции в комара има и соченият за дясна ръка на Евелин Банев – Брендо гангстер Георги Семерджиев – Жоро Шопа. Любопитно е, че Семерджиев не спря да развива бизнеса си и докато официално бе в испански арест заради укриването на милионерското семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.