Ще остане ли биячът от Панагюрище в ареста?

Престоят зад решетките не се отразява добре на панагюрския бабаит Иван Балабанов, който преди седмица, въоръжен с незаконен пистолет, преби свой съгражданин пред погледа на дете в двора на училище.

Познатият в града като Кривогледия и Вазелина и преди тази случка имал проблеми със закона, но винаги е успявал да се измъкне сух, разказват негови съграждани цитирани от „Галерия“.

Той взима дейно участие в антиромските протести в Катуница от 2011-та година, когато бяха опожарени три къщи, но отново минава между капките

Късметът му изневерява през 2015 година когато отново в Панагюрище при случайна проверка у него е намерен незаконен пистолет. Тогава жителят на село Оборище сключва споразумение с прокуратурата и минава с условна присъда.

Като малък Ваньо в бил много подтиснат, защото в училище му се по подигравали, че е кривоглед и неособено схватлив, разказват негови съученици

След пълнолетието си се премества в София където участва в кокошарски престъпления и дребни кражби.

Притесненото от увлечението на сина си към хазарта, майката на Иван го привикала заедно с брат му Велко в Италия, където заедно тримата работили като хигиенисти в тоалетна на крайпътна бензиностанция и се издържали с оставените им от хората дребни суми.

Връщайки се в България двамата братя си купуват BMW и демонстрират огромно самочувствие. 

Вазелина събрал около себе си в местни момчета, които да му помагат да изпълняват завета на дядо му – да живее така, че всеки да знае името му. Очевидно му се е получило защото в момента в почти всяко полицейско управление в страната разследващите знаят името на Балабанов като извършител на измами. В престъпните му схеми дейно участие взима неговият шофьор Петко, братята Златареви, както и няколко красиви дами. Битият Нешо и мъж на име Киро, доскоро също са били част от тях.

Близката до сърцето на Вазелина Нора и братът Велко също помагат активно, като ролята им е да изпират пари от престъпни схеми чрез чисти бизнеси. За целта на името на Велко има регистрирани няколко фирми, а Нора върти ресторант направен с пари на Вазелина.

Коментарите са затворени.