Арестуваха Иван Вазелина за жестокия побой над работник от Панагюрище

Дерибеят от Панагюрище Иван Балабанов – Вазелина и двама от бодигардовете му са арестувани в четвъртък за зверския побой над 46-годишния местен жител Нешо Юруков.

В сряда Юруков взел от местното училище 10-годишно дете, за което се грижел. Тогава пред школото спрял луксозният ролс ройс на Иван Вазелина, както и лимузина мерцедес, с която го следвала охраната му. Балабанов и мутрите му се нахвърлили върху Нешо Юруков и го смазали от бой пред очите на детето. После се качили по колите и си тръгнали. Пострадалият е откаран в Спешна помощ в Пазарджик. Бил с избити зъби, комоцио и много травми по лицето. След като лекарите подали сигнал в полицията, Иван Балабанов и бодигардът му Петко Брадиславов са задържани още вечерта, а по-късно се предал и още един от охранителите на боса

При претърсването на къщата на Иван Вазелина в близкото село Оборище е открит незаконен боен пистолет “Браунинг”. Районната прокуратура в Панагюрище е започнала две разследвания – за незаконното оръжие и за побоя над Юруков.

Брутално пребитият мъж дълги години е бил работник и близък на Иван Балабанов, но между тях избухнал конфликт. Това била причината мутрите да го нападнат. Работи се по версията за отмъщение и наказателна акция.

Срещу Балабанов има сигнали за финансови измами. Иван Вазелина е с богато криминално досие и е осъждан, твърдят запознати със сблъсъците му с МВР и прокуратурата. Освен в Панагюрище той е известен и с контактите си в престъпния свят в София. Хвалел се, че има добри контакти с магистрати.

Коментарите са затворени.