Разследват Жоро Шопа като шеф на банда за данъчни измами

0

Специализираната прокуратура разследва Георги Семерджиев – Жоро Шопа,, за данъчни престъпления пише „Галерия“.

 Той е обвинен като лидер на банда за източване на ДДС, но е на свобода срещу тлъста гаранция. Делото е различно от това срещу приятеля му Ветко Арабаджиев, който бе арестуван със съпругата си Маринела в дома на Шопа в Барселона.

Семерджиев е уличен в далавери от данъчните, които са го предали на прокуратурата. Проверката срещу него е започнала когато Жоро Шопа беше обвинен че укрива Арабаджиеви.

Той има три фирми. Данните от НАП показват, че те сключвали фиктивни договори с кухи фирми, с които приспадат от дължимото ДДС. Така били спестени над 100 хиляди лева за няколко месеца. Справката показала че през 2018 и 2019 година Семерджиев работил по трудов договор като управител на друго дружество, вземал е заплата, но не е декларирал това пред НАП.

Заради обвинението на прокуратурата е започнала и данъчна ревизия на Шопа и са му наложени запори.

Оказва се, че тарикатът от Тополовград няма нито един имот в България на свое име, въпреки публичната тайна, че мултимилионер. Върти хотел,  игрални зали за хазарт, строителна фирма.

Разследването срещу Жоро продължава, а той е в България със забрана да напуска страната. Мистерия остава дали ще бъде обвинен и като член на групата за пране на пари на Ветко Арабаджиев, делото срещу когото още тече в съда.

От години Семерджиев е подозиран като агент на службите за сигурност, защото винаги се измъкваше сух от всяко  разследване срещу съгражданина си от Тополовград и най-близък приятел Брендо. Жоро стана мишена на атентат в 2014-а, когато стреляха по него, но не успяха да го улучат.

Прегледана: 17024

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.