Ново 20: Митьо Очите няма да бъде съден като наркобос

0

По делото срещу Димитър Желязков – Митьо Очите, няма обвинение за разпространение на дрога, с което всички свързват името му от 20 години насам.

Това става ясно от документите на последното заседание от миналата седмица, когато за пореден път съдиите отказват да го пуснат на свобода.

Очите е подсъдим само като лидер на престъпна група за палеж и за изнудване

Става дума за опожареното казино на един от съдружниците на Пейо Янков в Слънчев бряг, което пламна през 2017 година, а свидетели свързват покушението с поръчка от Митьо Очите.

Акцията срещу хората на Митьо Очите се проведе в началото на август 2018 година. Желязков беше в Гърция. Разбрал, че го издирват повикал приятеля си – общинския съветник Бенчо Бенчев,  който го откарал с лимузината си в Турция. Там го закопчаха в хотел заедно с бившия депутат от ДПС Несрин Узун.

Очите беше екстрадиран след няколко месеца в България. По време на голямата операция срещу бандата му в Бургас са претърсени негови имоти, но никъде не е открита дрога, писа „Галерия“, позовавайки се на свои източници.

Това е друга причина да отпадне обвинението, че наркобос.  Като такъв в началото на разследването са го посочили свидетели, които са разказвали как парите от наркотици от продажбата на наркотици в Слънчев бряг се отчитали на Очите. Те обаче се отказали от показанията си един по един и така доказателствата затова се оказват повече от оскъдни.

Очите е затворен в ареста от две години. Според прокуратурата и съда да го пуснат у дома било опасно. Като ръководител на престъпна група Желязков можел да ръководи групата и от вкъщи чрез комуникации по телефон и интернет, както и с лични срещи.

Прегледана: 18545

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.