Две години пробация за фен на ГЕРБ, замерил журналистка с телефон

0

Две години „пробация“ е наказанието на подсъдимия Денислав Станоев, на 20 г., за извършени от него хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост, както и за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди спрямо две лица по време на партийно събиране на политическа партия в столицата. Това съобщиха от прокуратурата.

Случката се разигра по време на конференция на ГЕРБ на 5 август 2020 г. и беше заснета от журналиста Генка Шикерова и публикувана на профила й във Фейсбук. От кадрите се вижда как по време на протеста пред сградата  на „София тех парк“, където се проведе форума, мъж с маска дърпа рязко телефона от ръцете на Полина Паунова и го хвърля.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Денислав Станоев го е извършил, докато Полина Паунова и други журналисти заснемали действията му пред множество лица по време на партийно събиране на политическа партия.

Денислав Станоев е признат за виновен и за това, че на същата дата и място е нанесъл удар с юмрук в областта на корема на Н. А., с което му причинил лека телесна повреда (контузия на корема), като деянието е осъществено по хулигански подбуди, на публично място при проява на демонстративно и пренебрежително отношение към неприкосновеността на личността и установения правов ред, без да е бил провокиран от пострадалия Н. А. и при липса на личен мотив за поведението му. На същото място подсъдимият нанесъл удари с юмруци в областта на челюстта и рамото на Й. Х., с което му причинил лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето, като деянието също е извършено по хулигански подбуди, на публично място, без да е бил провокиран от Й. Х. и при липса на личен мотив за това му поведение.

Денислав Станоев е признал вината си, като се е отказал от разглеждане на делото по общия ред. За всички деяния с определение на Софийски районен съд, с което е одобрено постигнато споразумение, на Денислав Станоев е наложено едно общо най-тежко наказание – „пробация“ за срок от две години.

Определени са следните пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и включване в курсове за обществено въздействие.

Посоченото определение на съда е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на протест и обжалване.

Прегледана: 32809

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.