Изпечени в наркозанаята жени стават дилърки при Ланеца и Джуката

0

Дами пробиват като дилърки в големите наркобанди на Радо Ланеца и братята Жабата и Джуката! Представителки на нежния пол признават пред Темида, че търгуват с отрови, за да получат по-ниски наказания, научи „България Днес“.

Две жени са подпукани с обвинителния акт срещу Радмил Ранов – Радо Ланеца и компания. Освен Емилия и Станислава на по-късен етап разследващите разкриват, че и Лиляна Томова шитка дрога за престъпната организация. Младото момиче работи като сервитьорка в известен пловдивски клуб. След като се сдобива с обвинение за участие в организирана група и за държане на наркотици с цел разпространение, Лили се признава за виновна и сключва сделка със спецпрокуратурата.

Жената признава, че е участник в мегабандата, действала в София, Русе, Варна и страната между септември 2018 и лятото на 2019 г. За тартори на престъпната задруга, занимаваща се с разпространение и производство на дрога и държане на оръжие, са сочени Радо Ланеца, Веселин Христов-Паяка, Владимир Иванов-Късия и Кирил Киров-Руския.

От споразумението не става ясно дали младата дама се е възползвала от официалната си работа, за да упражнява и незаконния си занаят. В началото на април м.г. Лили е спипана на оживено столично кръстовище с 0,001 грама на стойност 0,08 лв. На истинската находка криминалистите попадат, когато отиват да претърсят апартамент на жената на бул. „Мария Луиза“. Там откриват дози амфетамин, метамфетамин и марихуана за близо 1400 лева. Според разследващите наркотиците са държани в суъчастие с другата подсъдимата Емилия.

Благодарение на самопризнанията си Лили получава скромното наказание от 1 година и 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Наложена й е глоба от 3 бона, а също и да плати още 2 хиляди лева разноски по делото. Пред Темида остават да се пържат близо 40 души. Процесът срещу тях вече претърпя един провал заради пропуски в обвинителния акт. Един от подсъдимите е свързан именно с наркосклада на бул. „Мария Луиза“, за който обвинителите забравят да посочат номера на апартамента. Други нарушения са липса на конкретика, противоречащи си обвинения и проведено заседание без адвокати на трима подсъдими. След като пропуските за поправени, делото е внесено за втори път в съда.

Радмил Ранов – Радо Ланеца разполагал с три дами в организацията си

Стара познайница на Темида се оказа и една от подсъдимите по делото срещу известните крими братя Виктор Боцев-Жабата и Габриел Боцев-Джуката. Две присъди има зад гърба си 37-годишната Маргарита Павлова, преди да се присъедини на скамейката с Боцеви и още 18 души. Седем месеца жената лежи в затвора по дело на Софийския районен съд, а след това Софийският градски съд я праща за година и 10 месеца в килия при строг режим. Това става, след като Маргарита се признава за виновна и сключва споразумение. Тя се съгласява с повдигнатите й обвинения, за да получи по-ниско наказание.

През април 2018 г. ченгета хващат жената с дрога в столичен квартал. Омъжената и безработна Маргарита е заловена да продава топче с хероин на клиент. При тараша в жилището й ченгетата намират още 16 топчета с хероин, разпределен на дози. Дрогата е на стойност 234 лева, изчисляват полицаи по пазарните цени.

От справка на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ става ясно, че в края на ноември Маргарита е изтърпяла присъдата си по делото в градския съд. Три дни по-рано спецсъдът отменя задържането й под стража, но втората инстанция решава, че дилърката трябва да стои в килия, защото е определена като високорискова. Магистратите смятат, че ако не се ограничи свободното й придвижване, Маргарита ще продължи контактите си с лица, занимаващи се с наркоразпространение.

Отчита се, че Маргарита е осъждана два пъти, също за наркотици, освен това е погната като участник в многобройна група. По делото на Жабата и Джуката срещу нея има достатъчно доказателства, че държала дрога с цел разпространение и е заема роля в наркобандата.

Цветанка Чавкарска

На първа инстанция е осъдена като наркопласьорка 78-годишната Цветанка Чавкарска. Тя е погната пред Темида заедно с внука си Мартин. Според обвинението, когато внукът отсъствал от дома им в столичния жк „Люлин“, бабата разпределяла дози марихуана и кокаин. Заради проблемите си с правосъдието възрастната жена се сдобива с прозвището „най-старата дилърка“. Самата тя смята, че е несправедливо обвинена. Близките й споделят, че си е „варила канабис заради глаукома“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.