Убиецът Любомир Лозанов изхвърлил жертвата си в язовир „Дяково”

0

Водолази търсят през последните дни в дупнишкия язовир „Дяково” чанти с останките на Антония Венциславова от радомирското село Копаница. Сайтове и вестници, чули и недоразбрали, побързаха да обявят, че във водоема се издирват за пореден път следи от изчезналия Янек Миланов., писа Уикенд.

„Нищо подобно, убиецът Любомир Лозанов, който беше върнат от Италия, е признал, че е сложил в няколко чанти нарязания труп на жената и ги е изхвърлил в язовира, преди да избяга. Сега водолазите ги търсят като доказателство” – обясниха запознати пред „Уикенд”. Зловещото убийство става в началото на годината, но за него се разбира след като на 3 октомври край радомирското село Николаево е изкопан куфар, завит в чувал. В него полицията открива част от скелет и малко коса. С ДНК експертиза е доказано, че останките са на 30-годишната Антония Венциславова. Тя изчезва след 7 януари, когато е видяна за последно в заведение в Радомир, а първата версия е, че е отвлечена.


През последните 4 години Антония живее с 36-годишния Любомир Лозанов, който напоследък обаче става зависим от наркотици. След пореден скандал той я удушава. След това обаче споделя пред баща си: „Стана беля, татко, помогни ми”. Антония е нарязана и останките са сложени в куфара и няколко чанти. Пред съседи Любомир обяснява, че са се разделили и жената се върнала при родителите си. Няколко дни по-късно и той изчезва от дома си.
Бащата на Лозанов живее известно време със зловещата тайна, но в един момент не издържа и сам води полиция до мястото, където е заровен куфара с част от трупа на жената. Веднага е издадена европейска заповед за арест на Любомир. Наскоро беше съобщено, че полицията в Италия го е арестувала в курортното градче Ладисполи, което е на 50 км от Рим. Любомир Лозанов вече е върнат в България и му е повдигнато обвинение за убийството на Антония, а водолази търсят зловещите чанти в язовира.


Това не е първото убийство, при което трупът на жертвата е срязан на части и захвърлен във водоем в опит да се скрият следите на престъплението. Преди година нарязаните трупове на треньора по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна са открити натъпкани в бидони и захвърлени край езерото в Негован. Оказа се, че са убити, за да бъдат ограбени от Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, които били работници в дома им.


Трупът на невръстния Никита Плотников пък е открит през март 2015 г. Той е сложен в куфар, захвърлен във водоема край софийското село Пасарел. Трупът на майка му Анна Леонтиева е намерен малко по-рано в горичка край Приморско, разчленен, като се оказва, че животни са изяли част от останките и липсва главата. Според разследването руснакът Герман Костин качва в колата си Никита и Анна, за да ги закара до Приморско, но се връщат само той и детето. Версията е, че момченцето е станало свидетел на убийството на майка си и затова Костин е убил и него. Делото за това злодейство не е приключило.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.