Бившият на Мегз проплака от турския пандиз: Тази вещица ми съсипа живота – обра ме и ме тикна в затвора!

1

Злочестият пловдивски бизнесмен Румен Рончев, добил светска популярност покрай бурната си любовна афера с дизайнерката Миглена Каканашева – Мегз, гние вече трети месец в килия в строго охраняван затвор в град Одрин. Транспортният бос Рончев е с повдигнати обвинения от прокуратурата в Турция за трафик на дрога в особено големи размери, след като на 5 септември бе закопчан край Одрин при спецакция на полицията, а в камион на фирмата му „Ню Транс груп“ бяха открити 28 кг. марихуана.

Съдебният процес срещу Румен Рончев и срещу шофьора на тира, в който са открити наркотиците, все още не е стартирал заради извънредната ситуация с коронавирусната епидемия. Бившият годеник на Миглена Каканашева – Мегз обаче е основен обвиняем, като според негови близки уличаващите показания са дадени от собствения му шофьор. Ако бъде признат за виновен по обвиненията за трафик на наркотици, Рончев рискува

присъда от 8 до 12 години затвор,

както и глоба, която може да достигне и до 1 млн. турски лири (около 200 000 лв., б.а.).
Единствената хубава новина за Румен Рончев е, че ареста му в Турция е скрепил отношенията му с бившата му съпруга Зорница. Откакто е натикан в пандиз в Одрин, Рончев е бил посетен неколкократно от половинката си, с която е във фактически развод. Преди година транспортния бос разтури брака си по настояване на Мегз, с която се сгоди. Това лято обаче дизайнерката и Румен Рончев се разделиха след пореден публичен панаир, а само няколко седмици по-късно транспортния бос бе арестуван в Одрин с цял сак наркотици, писа „Уикенд“.

Близки до окаушения Рончев споделят пред „Уикенд“, че бизнесменът хвърля цялата вина за пропадането не върху себе си, а върху Мегз. Транспортният бос бил убеден, че Каканашева е издействала задържането му в Турция. Причината –

източила над 1 млн. лв. от фирмите

му и се притеснявала, че Рончев ще си търси парите по съдебен път, още повече, че срещу нея имало подадена жалба в прокуратурата за самоуправство с активите и имуществото на дружествата „Розова долина“ и „Ню Транс Груп“. През декември 2018 г., докато Румен Рончев беше в затвора в Пловдив, където бе тикнат за срок от година заради това, че организира фиктивната кражба на джипа „Мерцедес“ на Мегз с цел застрахователна измама, дизайнерката изненадващо пое контрола върху бизнеса на любовника си. Тя придоби 51% от дружествата на Рончев чрез своята компания „Доверия МК“ и узурпира базата на транспортната му компания на ул. „Дилянка“ в Пловдив. Царуването й трая няколко месеца, а след излизането на Рончев от затвора той си възвърна контрола върху бизнеса.
„Докато лежах заради нейния джип в затвора, тя ограби фирмата ми! Източила е над 1 милион лева, сключвала е договори, разпореждала е плащания…Тя е вещица! Вече съм убеден, че

бях омагьосан с черна магия!

Съсипах семейството и бизнеса си, бях ограбен, а накрая Мегз ме тикна в затвора…“, проклина себе си и доскорошната си любима гниещия в турски затвор Румен Рончев.
Мълвата, че именно Миглена Каканашева – Мегз е издействала ареста на доскорошния си годеник в Турция, се носи още от задържането на Румен Рончев в южната ни съседка. Важен детайл е, че транспортния бос е закопчан часове след като дрогата е открита в негов камион. Преди това камионът е пропуснат да мине границата, но преди да влезе в Одрин, возилото е спряно за проверка. След като ченгетата намират 28 кг. мариухана, принуждават шофьора на тежкотоварната машина да се обади на собственика на фирмата.
Така Румен Рончев е подмамен да пристигне в Турция, а шофьора е инструктиран от ченгетата да му съобщи, че е минал необезпокоявано границата, но машината му се е повредила и не може да продължи. След като транспортният бос се озовава до тира край Одрин, веднага е арестуван. лед удара на турските ченгета става ясно, че пловдивският транспортен бос е бил следен от дълго време, след постъпила информация, че камионите му са

замесени в трафик на дрога.

Тамошните власти все още не били установили от колко време каналът е бил активен. Според първоначалната им информация наркотрасето се използвало поне от няколко месеца.
Случайно или, не, но именно в Одрин Миглена Каканашева – Мегз поръчва в местни фабрики и пазарува на ишлеме дрехи, които продава като свои дизайнерски. Мълвата гласи, че Мегз, създала си добри контакти в митническите и полицейските среди в Одрин, е подшушнала на местните ченгета за тайната наркодейност на Румен Рончев.
Засега официални доказателства за предателството на Мегз липсват, а и едва ли вякога ще се намерят – дизайнерката не е призована като свидетел, а когато Рончев е арестуван, тя вече е била разделена повече от месец с него. Близки до транспортния бос обаче са категорични, че именно Мегз му е „изяла главата“.
„Той е 100% убеден, че е нагласен от нея, тя имала приятел в Одрин, който бил син на полицейски инспектор. В главата на Румен се въртят всякакви сюжети – включително и този, че преди време Мегз нарочно го е накарала да инсценира кражбата на джипа й, а след това сама е подшушнала на криминалистите къде да открият возилото. Целта й е била да сложи ръка върху фирмите му и да ги източи, докато той лежи в затвора!“, лансират защитната версия на Румен Рончев близките му от Пловдив.
Според тях, съпругата на Румен – Зорница, е успяла да наеме добър адвокат, който пледира, че транспортния бос изобщо не е знаел, че се превозват наркотици в негов камион, а е жертва на криминалния уклон на шофьора на возилото.

1 Коментар
  1. […] Рончев споделят пред „Уикенд“, предаде сайта alarma.bg, че бизнесменът хвърля цялата вина за пропадането не […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.