Цар Киро сдава трона на 80-ия си юбилей, прехвърля всичко на сина си Ангел

0


Ромският крими авторитет Кирил Рашков – Цар Киро подготвя официалното си оттегляне от активния бизнес и бутафорната си благородническа титла. Мургавият престъпник планира да ръкоположи за свой официален наследник сина си Ангел, а сдаването на трона ще се осъществи следващата пролет, на рождения ден на Цар Киро. На 24 май Кирил Рашков празнува 80-годишния си юбилей и именно на тържеството по повод юбилея му е предвидена рокадата.

Според близки до ромската фамилия от Пловдив, Цар Киро вече е обявил решението си да се пенсионира. Той ще прехвърли всичките си бизнес активи на своя син Ангел, а мълвата в града на тепетата гласи, че Ангел Рашков ще получи право да се разпорежда и със златото на фамилния клан. Разправят, че ромската фамилия приттежава

над 100 кг. златни накити и ценности,

натрупани в годините на възход на престъпната циганска империя.
Само преди седмица Цар Киро получи първия подарък за своя предстоящ юбилей. Направиха го съдиите от Върховния касационен съд, които намалиха присъдата му за трафик на живак и неригистрирани археологически ценности. Според окончателното постановление на магистратите, Кирил Рашков ще лежи 8 месеца в затвора за това престъпление, вместо постановената по-рано присъда от 2 години затвор.
Според мотивите на съдиите намалената присъда на Цар Киро се налага заради напредналата му възраст и трайно разклатеното му здраве, което се определя като „животозастрашаващо“. През последните 3 години Кирил Рашков претърпя два инфаркта, освен това той е с тежък диабет с инсулиново изчерпване, хронична бъбречна недостатъчност и хронична обструктивна белодробна болест. Близки до Цар Киро потвърждават медицинските диагнози и добавят, че той

не може да стои на краката си

и е почти изцяло прикован към леглото или към инвалидна количка.
Намалената присъда от 8 месеца затвор на Цар Киро пък означава, че мургавият престъпен бос вече няма да лежи в пандиза, тъй като вече е излежал наказанието си, пък макар и в болницата.
„В следващите месеци Цар Киро ще се подложи на сърдечна операция във Франция. След като се завърне за юбилея си, той ще обяви за официален свой наследник сина си Ангел. За вбъдеще всички финансови дела на фамилията и важните решения ще бъдат взимани от Ангел Рашков“, потвърждават запознати с делата на ромския клан.
Престъпната империя на Кирил Рашков – Цар Киро се сгромоляса през есента на 2011 г., когато негови хора умишлено блъснаха с микробус и убиха 16-годишния Ангел Петров от село Катуница. Последва масово недоволство на местните жители и футболни агитки, което ескалира в се стигна до палежи и погроми над именията на клана Рашкови в Катуница. Впоследствие Цар Киро и родата му бяха принудени да се изнесат от селото, а властите събориха всичките 7 палата на фамилията, които се оказаха незаконно построени.
Цар Киро пък влезе

в затвора за закана за убийство,

а когато наказанието му изтече, той отново бе арестуван заради контрабанда на живак и притежание на недекларирани културно-исторически ценности. Проблемите с правосъдието и затварянето на завода за меласа в Катуница, където години наред се произвеждаше нелегален алкохол, обезкървиха финансово империята му. Рашкови бяха изоставени даже от десетките мургави джебчийки, които крадяха и просеха за тях в редица европейски столици.
Последният шумен удар върху фамилията дойде тази пролет, когато дъщерята на Цар Киро – Събка, бе арестувана с 2 килограма хероин, внесен от Турция. Принцеса Събка е в ареста и рискува присъда от 8 години затвор за трафик на дрога.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.