Тройната екзекуция във Варна предшествана от оргия с наркотици! (Димитър ликвидирал надрусан с картечен пистолет бившото си гадже и още двама мъже)

0

Брутално тройно убийство на двама мъже и младо момиче на 23 г., извършено в мафиотски стил, разтърси Варна и върна позабравения спомен за кървавите мутренски времена. В сряда сутринта озверял и надрусан до козирката крими тип нахлу през терасата в апартамент в центъра на града и откри огън с картечен пистолет срещу бившата си приятелка и новият й възлюбен – 40-годишен мъж от шведски произход, писа Уикенд.

От изстреляните куршуми – общо над 20, има и трети убит, мъж на 40 г. До редакционното приключване на „Уикенд“ (четвъртък в 5,20 ч. сутринта – б.р.) криминалистите все още не се наемаха да обявят дали убиецът се е самоубил и третия труп е негов, каквато бе първоначалната информация, или той е съумял да офейка, оставяйки след себе си три жертви. „Не мога да давам никаква информация, работи се по случая, провеждат се и издирвателни мероприятия. Самоличността на жертвите е установена“, припряно коментира окръжния прокурор на Варна Красимир Конов. Десетки полицаи, отцепили пространството около блока пред централната варненска ул. „Македония“ до късно вечерта правиха огледи и разпитваха живущи в жилищната кооперация, станала арена на масовия разстрел.


Според разказите на съседите, екзекуторът-отмъстител е мъж на име Димитър, който е част от активния крими контингент в морската столица. Той бил зарязан от младата си приятелка Диляна (23 г.), която се залюбила с 31-годишен богат чужденец от шведски произход, представен с инициали Н.Л.


Диляна и новият й приятел устройвали разгулни еженощни партита в апартамент на първия етаж, а според съседите напоследък много често се налагало да бъде викана полиция заради непоносим шум и музика с рекордни децибели. Официално жилището е било дадено под наем на чужденеца, а в апартамента живеел и негов приятел от България заедно с приятелката си. Според очевидци на касапницата, второто момиче е успяло да се спаси от разстрел, като е скочило през терасата и е побягнало. Предположенията са, че същото е направил и нахлулия около 10 часа сутринта в апартамента убиец.


Сюжетът става още по-заплетен и от откритите от полицията оръжия в апартамента с три трупа. При обиска на жилището бяха открити картечен пистолет и още два газови пистолета, преправени на бойни, както и солидно количество муниции. Нито едно от оръжията не е официално регистрирано. Това породи и първоначалната версия, че тройната екзекуция може и да не е породена само от ревност. „Категорично не става въпрос за мафиотска саморазправа“, категорични са разследващите полицаи от Варна.
Мнението им се подкрепя и от приятели на ликвидираната 23-годишна Диляна, които бяха в шок от кървавата касапница.
„Убиецът живее два блока по-надолу. Той е гадже, тя го остави. Той буквално я заплашва, че ще я убие. Беше луд! Записи имам от крещенето му, какви скандали е имало. Идва да я търси, да я бие, да я дърпа…“, коментира в ранния следобед младо момиче, представило се като близка приятелка на убитата Диляна.


Според съседите, в нощта, предшествала убийството, имало над 15 човека във фаталния апартамент. „Там се дрогират постоянно – винаги са неадекватни. Спят през деня и друсат и пиянстват през нощта. Тук не може да се спи нощем, всеки път е голяма дандания. Всичко това завърши с масово убийство…“, признава живущ във фаталната кооперация на ул. „Македония“ във Варна.
Според непотвърдени официално от разследващите данни, убиецът Димитър е нахлул под въздействието на наркотици през терасата на апартамента, открил е безразборна стрелба и след това е избягал през балкона. Всички трима застреляни – Диляна на 23 г. и двамата мъже на 41 и 40 г., са покосени от куршумите в хола на жилището, където очевидно са купонясвали, когато е нахлул изоставения килър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.