Цар Киро отърва пандиза, няма да лежи и ден!

0

Кирил Рашков, по известен като Цар Киро, няма да лежи и ден затвора след окончателното решение на ВКС по делото срещу него за участие в банда, съхраняване на живак и антични монети. Това заяви пред репортер на „Галерия“ отлично запознат с делото.

Всъщност съдът намали наказанието му от две години затвор на осем месеца заради напредналата възраст и влошеното му здраве. Точно толкова излежа Рашков в ареста от юли 2014, когато го закопчаха до май 2015. Този престой в килията напълно се покрива с наказанието му и то се счита за изтърпяно. А за разлика от Цар Киро в затвора влизат други двама от бандата – Радослав Петров и Симеон Илиев. Първият за седем години, а вторият за една. Съдът се смилил над Негово Величество от Катуница, става ясно от публикуваното решение.

Цар Киро бил на 79 години, страда от много заболявания, сърдечна недостатъчност, прекарани два инфаркта, тежък диабет, хронична бъбречна недостатъчност и болест на белия дроб.

Така скандалният ромски цар, който мнозина от събратята му не признават отдавна, ще се радва на свободата си в палата си в Пловдив и в имота си в Париж, където ходи на лечение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.