21-годишният Георги Йорданов направи самопризнания! Внукът убиец озверял, че не му прехвърлят имот

0

Чудовищната драма ала „Гераците” в Шумен, при която бе умъртвено възрастно семейство, е заради 300 хиляди лева, писа Уикенд.

21-годишният Георги Йорданов, който преди дни в Шумен уби зверски баба си Янка и дядо си Георги Атанасов, е направил пълни самопризнания за екзекуцията пред разследващите. Младежът е разказал, че дни преди да убие двамата, е разбрал, че те искат да прехвърлят апетитен имот – голяма къща с хубав двор в центъра на Шумен, на леля му.

Към имота, който се намира зад спортен център „Арена”, има голям инвеститорски интерес. Лелята е знаела за намеренията на баща си, но не е казала нито на племенника си, нито на сестра си, която е майка на Георги Йорданов. Според разследващи тя е очаквала прехвърлянето на къщата, за да я продаде на инвеститорите и да прибере цялата печалба.


Имотът, в който убитите Янка и Георги живеели зимата, струвал около 300 000 лева. Дни наред младият Георги уговарял баба си и дядо си да прехвърлят имота по равно на майка му и на леля му. Стигнало се и до скандали, но дядото бил непреклонен. В деня на екзекуцията внукът отишъл в къщата на старите и помолил дядо му да отиде с него на вилата, да му помогне да прехвърлят от едно място на друго метални тръби.

Още с подаването на първата тръба Георги и започнал зверски да удря по главата дядо си. Разследващите се вцепенили от ужаса, който видели при огледа на трупа. Главата била буквално разтворена, толкова жестоко е бил удрян възрастният мъж.
Той бил чепат характер, като малък малтретирал често внука си, разказва по-късно младият Георги. След като убил бащата на майка си, младият мъж се сетил, че баба му знае за това, че е закарал дядо си на вилата.


Върнал се в къщата в Шумен, казал на баба си, че иска и тя да отиде на вилата, за да им помогне. Възрастната жена се съгласила, веднага след като отишли на вилата, внукът я вкарал в една стая, за да не види трупа на съпруга си. Без да губи време, Георги убил баба си със същата тръба, с която умъртвил брат си.


Зверството в Шумен потресе страната. По делото няма данни Георги да има психически отклонения, да пие или да се дрогира. Той напълно е осъзнавал какво върши, смятат психолози.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.