Д-р Ружа завлякла и Емил Хърсев! Криптокралицата му продала три имота за милиони с хитра схема

0

Безследно изчезналата фараонка д-р Ружа Игнатова завлече известният финансист Емил Хърсев, пише в новия си брой вестник „Галерия“.

През 2015 година криптокралицата купи три знакови имота в центъра на София – някогашния ресторант Крим на улица Славянска къщата на бившия кмет Димитър Моллов срещу парламента и офис сграда на площад Славейков. Експерти по недвижими имоти ги оцениха на най-малко 16 милиона лева. Всеки имот е апортиран в капитала на отделна фирма. Подготвяйки бягството си в началото на 2017 година Ружа продаде и трите фирми заедно с имотите.

Купувач според търговския регистър е фирма на финансиста Емил Хърсев.

 Става дума за така наречената сделка за доверително управление. Хърсев е нает от чуждестранен фонд, на който Ружа дължи пари. Чрез него са й платени сумите, които тя трябва да върне. Ако не го направи, остават собственост на Хърсев, който ще ги продаде в полза на Фонда.

Ружа Игнатова не е платила и стотинка за да запази трите имота, които днес пустеят а нея я няма четвърта година.

Хърсев вече си е патил от подобни сделки показва проверка на „Галерия“. Преди 15 години той беше отново съден за доверителна сделка, но го оправдаха. Тогава освен него беше съден и бившия вече земеделски министър Георги Танев ( баща на Иван Танев Универсалния, който се крие в Дубай). Обвинението беше за безстопанственост. Танев дал на Хърсев седем милиона долара за доверително управление, които били от продажбата на 157 хиляди тона царевица. После парите са вложени в „Стомана“ Перник, която беше обявена в несъстоятелност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.