Война за наследството на Жоро Илиев. Вдовицата на Главния прецака зълва си с имот за милиони

0

15 години след убийството на  боса на ВИС-2 Георги Илиев, роднините му водят войни за наследството му.

В ябълка на раздора този път се превърнал парцелът, върху който навремето се помещаваше централният офис на застрахователната компания. Имотът се намира на булевард Витоша 119 София, пише „Галерия“.

 Навремето в смутните времена на прехода, по-големият от братята борци- Васил Илиев взел по съмнителен начин срещу минимален наем къщата, която тогава беше общинска собственост. После борците му превърнаха постройката в символ на мафията. След убийството на Илиев в офиса се нанесе друг мастит представител на групировката Митко Димитров Маймуняка, а Жоро Илиев сложи ръка върху имота след неговата екзекуция.

С днешна дата върху някогашното борческо свърталище се издига помпозна сграда, която още не е въведена в експлоатация,  но се очаква това да стане всеки момент.

Инвестицията е на вдовицата на Георги Илиев –  Мая, която придобива имота като наследство от мъжа си. Наследствен дял имала и сестрата на висаджията Мариана. Из ъндърграунд средите се мълви, че двете жени са в тиха война, след като Мая прецакалата сестрата на Жоро с апетитния имот. Подвела я, че иска да построи едноетажна сграда и да премести в нея фризьорския салон, който в момента се намира на кръстовището на Витоша и Патриарх Евтимий.

Едноетажната сграда обаче се оказала 7-етажна с апартаменти за продан, от които вдовицата на Георги Илиев  се е нагушила с милиони. Според запознати първият купувач на жилище в кооперацията на Мая е била друга мафиотска вдовица Адриана Тюркмен, чийто мъж беше ликвидиран през 2003 година.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.