Експертиза обръща разследването за разстрела на Красимира (Любомир Петров излъгал разследващите)

0

Експертиза обръща разследването за смъртта на 21-годишната Красимира Куковска от пловдивското село Бегово! След проведени медицински и балистични изследвания става ясно, че мъжът й Любомир Петров е излъгал как случайно я гръмнал с въздушна пушка! Криминалистите откриват, че това е станало умишлено, и променят обвинението срещу душманина на младата жена. Това разкриват пред „България Днес“ разследващи от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Досъдебното производство е прехвърлено там от районната прокуратура. Досега следствието се води за убийство по непредпазливост. Версията на Любомир е, че двамата с Краси са се скарали, той я заплашил, че ще я гръмне, а тя от своя страна го провокирала и му казала: „Хайде, направи го, не можеш“. Любомир твърди, че половинката му е взела въздушната пушка и я е опряла на гърдите си, а той, без да иска, натиснал спусъка.

Красимира

Това се оказва защитна версия и пълна лъжа. По случая са назначени комплексна съдебномедицинска и балистична експертиза. Вещите лица откриват, че механизмът на нараняванията не съвпада с описаното от обвиняемия. По всяка вероятност са открити следи, че той е стрелял от разстояние, коментират запознати. Разследващите се натъкват на множество несъответствия между обясненията, дадени от Петров, и фактическата обстановка. Така Любомир се сдобива с обвинения за умишлено убийство.

Въпреки че е погнат за най-тежкото престъпление, в понеделник 20-годишният мъж се опитва да измоли свобода от съда. Той иска да излезе от килията и настоява за по-лека мярка за неотклонение. Оплаква се от дългия престой зад решетките, но магистратите отхвърлят това възражение. Отбелязват, че има достатъчно улики срещу него. Освен това с новото обвинение се удължава срокът, в който може да бъде задържан без обвинителен акт от 8 месеца на 1 г. и половина. Ако бъде признат за виновен, Любомир може да получи доживотен затвор.

Фаталната кавга между него и Красимира става на 11 септември т.г. Двамата имат две момиченца – едното на 2 г., а другото на 2 месеца. Младата майка получава богато наследство от баща си, който бил мощен арендатор. Започва да се грижи за 2000 дка рози и слънчоглед. Близките й я предупреждават, че Любомир само я използва за пари. Той пръска колосални суми за скъпи коли и часовници. Седмица преди последния им скандал Красимира го гони от притеснение, че ще пропилее всичко.

След изстрела Любомир разказва, че е намерил жена си простреляна. Първоначалната информация е, че Краси се е гръмнала в сърцето с крака си, тъй като единият й пръст посинява. Близките на жертвата не вярват в тази версия, защото знаят за плановете й да развива бизнеса и да си гледа децата. Седмица след смъртта й Любомир е задържан. В съда се разбира, че негов близък му помага да заметат следите от убийството. Затова и магистратите приемат, че на свобода килърът може да извърши престъпление.

Понеже майката и бащата на Краси са починали, невръстните й дъщерички са предадени на родителите на собствения й душманин. Дочка Колева, баба на убитата млада жена, разказва, че не й дават да вижда момиченцата и не знае какво се случва с бизнеса на покойната й внучка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.