Чудо след масовите арести на автокрадци: Секнаха кражбите на лимузини в София

0

Мащабната полицейска акция на ГДБОП и отдел „Кобра“ отпреди 2 седмици, при която бяха арестувани над 15 автокрадци начело със Светослав Петков – Лъвицата и Георги Воденичаров – Кико, е довела да рязък спад на кражбите на автомобили в София, отчетоха от МВР.

Според представител на силовото ведомство, за отминалите 15 дни в София са регистрирани само 2 кражби на джипове на стойност над 50 хиляди лева. За сравнение, през отминалия месец октомври в столицата бяха откраднати 57 джипове и автомобили от марките „Мерцедес“, „Ауди“ и БМВ. Спадът в този вид престъпност е близо 95%!
Част от арестуваните при мащабната полицейска акция автоапаши бяха освободени от арестите още на следващия ден, но въпреки това бандитите са поставени под полицейско наблюдение и временно са преустановили работа. Сред освободените са и сочените като тартори сред автокрадците Светослав Петков – Лъвицата и Георги Воденичаров – Кико.


Според разследването, тандемът от София ръководел дузина апаши с километрични досиета, сред които Асен Колев – Хастара, Иван Янински – Шумахера и Ярослав Димитров – Яро. Съвместно с бандата на Лъвицата работела и друга крими групировка, която била ръководена от родения във Враца бандит с колоритното прозвище Светлин Чикията.


„Хората на Светлин Чикията бяха ангажирани с разфасоването и продажбата на крадените автомобили на части. Те изкупуваха повечето от колите и джиповете, задигнати от Лъвицата и хората му“, разкрива запознат с йерархията на автоджамбазите.

Според мълвата, която се носи в ъндърграунда, Светослав Петков – Лъвицата е предал Светльо Чикията на полицията, издавайки част от тайните гаражи, в които са се разфасовали лимузините. Така Лъвицата и ортакът му Кико били пуснати на свобода, а разследващите са се съсредоточили само върху кражбите, извършени от апашите от свитата на Чикията.
Роденият във Враца Светлин ръководи група за кражби на джипове, а дясната му ръка е Петър Тодоров – Софиянеца. Третия важен в бандата е Георги Михайлов – Гопето.


При акцията на МВР срещу автокрадците в София бяха иззети и конфискувани общо 11 луксозни возила, които се водят собственост на Чикията и хората му. Сред задържаните коли е и „Порше Панамера“ за над 200 000 лева, с което Светлин се придвижвал из столицата. Апашът с вулгарен прякор живеел в тузарска къща в полите на Витоша, а в дома му са открити над 40 000 лева в брой.
Светльо Чикията, Софиянеца и Гопето са разследвани и за заплаха срещу началникът в Главна дирекция „Национална полиция“ Стоян Йотев. Преди няколко месеца неизвестни забиха кирки във входната врата на дома на полицейският инспектор, а за да го сплашат допълнително, оставиха и отрязана конска глава пред прага му. Според криминалистите, кървавия акт за сплашване над Стоян Йотев бил дело на триото Чикията – Софиянеца – Гопето, които дни преди това били разпитвани от него заради откраднат джип от софийския квартал „Лозенец“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.