Мая Илиева прецака с топ имот сестрата на Жоро Илиев, измъкнала с шашма апетитен терен в центъра на София

0


Мая Илиева, вдовицата на застреляния през 2005 г. висаджийски бос Георги Илиев, е в крайно обтегнати отношения със сестрата на покойния мафиот Мариана, научи „Уикенд“ от посветени в семейната драма. Двете любими жени на Главния не си говорят от няколко години и даже се разминават на панихидите в памет на загиналия от вражески куршум бос на групировката ВИС-2.

Според запознати, до напрежението между Мая Илиева и Мариана се е стигнало заради застрояването на последните апетитни наследствени терени, останали след екзекуцията на Жоро Илиев. В ябълката на раздора между двете дами се е превърнала новостроящата се сграда в идеалния център на София – на скъпарския бул. „Витоша“ №119, където някога се помещаваше централния офис на ВИС-2. Строителството на 8-етажната жилищна кооперация на една от най-скъпите локации в центъра на София започна преди 2 години, а

помпозната сграда вече е пред завършване

и сдобиване с акт 16.
Близки до сестрата на братята Васил и Георги Илиева разкриха, че Мариана е била прецакана от вдовицата Мая, която й отмъкнала с шашма правото на собственост върху част от застрояващия се парцел. Още преди няколко години Мая подлъгала Мариана да разпише, че прехвърля нейната собственост на фирма от орбитата на ВИС-2. Вдовицата на Главния обаче си спестила обяснението, че планира да строи жилищна сграда върху терена, а излъгала, че върху мястото ще изгради модерен фризьорски салон. Така сестрата на Георги Илиев, която също е имала собственост в апетитния терен, прибрала символична сума за прехвърлянето на имота.
„Доста по-късно Мариана научи, че там се вдига баровска кооперация. Тя се опита да получи някакво обезщетение, но опитите й удариха на камък. Мая Илиева е отказала да предостави поне един апартамент на Мариана с наглото обяснение, че всички жилища вече са разпродадени“, разказва близък до сестрата на покойните братя Васил и Георги Илиеви. Според грубите сметки,

Мая е ощетила Мариана с над 5 млн. лв.,

тъй като застроената жилищна площ в района се търгува за над 3000 евро на квадратен метър.
Спорното място, върху което се издига лъскавата жилищна сграда, бе придобило страховита популярност в средата на 90-те години на миналия век като представителния офис на борческата групиповка ВИС. В смутните първи години на прехода борците, управлявани от Васил Илиев, взеха по съмнителен начин и срещу минимален наем къщата на бул. „Витоша“ №119, която бе общинска собственост и превърнаха помещението в символ на мафията.
От 1993 г. огромна табела с червения лъв на групировката ВИС, красяща входа на офиса, караше минувачите да заобикалят района. След убийството на Васил Илиев в централния офис на ВИС на бул. „Витоша“ се нанесе друг мастит представител на групировката – Митко Димитров – Маймуняка. Той обаче също последва боса си в отвъдното, след като през януари 2002 г. бомба, заложена в пощенска кутия в жилищен блок, го разкъса на парчета.
След смъртта на Маймуняка първият централен офис на ВИС се ползваше само за официална кореспонденция. Разправят, че суеверния

Жоро Илиев не искал да стъпва в офиса,

тъй като му напомнял за екзекуциите на брат му и Митко Маймуняка. Същевременно обаче Жоро Илиев съумя да сложи ръка върху общинския имот. Паметливи общинари се сещат, че още през 2001 г. Главния разменил търговски площи, собственост на „ВАИ Холдинг“ за едноетажната къща с парцела на „Витошка“.
След екзекуцията на Георги Илиев през лятото на 2005 г., съпругата му Мая наследи десетки апетитни имоти в София и по южното Черноморие. Някои от имотите стройната брюнетка разпродаде почти веднага, но не такъв бе случая с парцела на бул. „Витоша“ в близост до Южния парк. Според запознати, Мая Илиева и армията от юристи от орбитата на ВИС опитали да прилапат и парцела, върху който е построено киното „Петър Берон“ и да го обединят с терена си, но врътката в крайна сметка не се получила.
Що се отнася до сестрата на висаджийските босове Васил и Георги Илиев, Мариана не може да се оплаче от недоимък. Кюстендилката притежава два хотела в Приморско и в Слънчев бряг, както и търговски обекти в родния си град. Според запознати Мариана прибира и дивиденти от концесията на Южния плаж в Приморско. Плажната ивица на книга се управлява от Борислав Желязков – Боби Манекена, но той съвестно й отчита дивидент.

Вдовицата не си говори и със свекърва си

Венка не е виждала децата, които Жоро Илиев осинови преди смъртта си. Мая Илиева не поддържа никакви контакти със своята свекърва Венка, която живее сама в панелна кооперация в Кюстендил. Майката на убитите висаджийски босове Васил и Георги Илиев дори не е виждала двете деца, които покойния й син Георги осинови година преди да бъде застрелян.

Днес Андреа и Криста са на по 17 години и са отглеждани от майка си Мая. Тийнейджърките учат зад граница.

Според съседи на Венка Илиева, възрастната дама се разочаровала от Мая Илиева още след убийството на сина си. Тогава снахата не се съобразила с желанието на майката покойника да бъде погребан до своя брат Васил. След екзекуцията на Жоро Илиев, вдовицата Мая кремира трупа и разпръсна прахта в морето. Босът на ВИС все пак получи гробно място, но набожната му майка Венка и до днес не може да прости на снаха си.

Венка приела изключително тежко и любовната афера на Мая Илиева с варненския плейбой Николай Иванов – Шванца, която избухна няколко години след убийството на Главния. Според Венка, вдовицата трябвало да пази репутацията на сина й, а и своята и да не се показва публично как интимничи с други мъже.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.