Издирват важен свидетел на убийство на пловдивска милионерка

0

Важен свидетел по делото за убийството на пловдивската милионерка Виолета Балабанова ще бъде издирван чрез националната база данни. Оттам се очаква информация дали Тони Михайлов е пресякъл границата и кога, както и данни за последния му постоянен адрес под тепетата. От НАП ще се изиска пък справка за регистрираните му трудови договори, постанови окръжният съд.

Според събраните доказателства Тони Михайлов също е бил посветен в плана за покушението над богаташката. Във фаталната вечер на 30 септември 2009 г. той се е намирал на ул. „Софроний Врачански“ заедно с обвинения за убийството Здравко Дечкин. След като Дечкин я намушкал три пъти в корема и задигнал чантата й, двамата мъже избягали от местопроизшествието.

 „Разпитът на Михайлов е особено важен. Може да се окаже, че и той трябва да е на подсъдимата скамейка“, коментира пред 24plovdiv.bg адвокат Славчо Николов, един от двамата защитници на Дечкин.

Балабанова е била нападната пред дома си, минути след като синът й Георги я оставил с колата си. Прокуратурата твърди, че именно той е поръчал на Дечкин да открадне чантата на майка му. В нея милионерката държала нотариални актове за скъпи имоти, върху които Георги Балабанов искал да сложи ръка, за да си осигури пари за разгулния живот. Здравко Дечкин издърпал чантата й, но жената оказала съпротива и той я намушкал три пъти в корема. На 8 октомври 2009 г. тя издъхнала в болница. Нападателят й тогава не е бил заловен. Едва 10 г. по-късно разследващите арестуват Дечкин, тъй като негови отпечатъци са вкарани в базата данни на полицията. Причината е водено срещу него досъдебно производство за наемане на непълнолетен на работа. Криминалистите с изненада установяват, че отпечатъците му съвпадат с дактилоскопните следи, иззети от вратата на дома на Балабанова.

Поръчителят на покушението Георги Балабанов е загинал през 2012 г. в Слънчев бряг, където е катастрофирал с мощния си мотор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.