Балдъзата на Брендо опита да скрие 3 милиона евро от наркотици с фиктивна сделка

0

Десислава Дишлиева се опитва да прикрие произхода на три милиона евро с фиктивна сделка за търговски център. Това е една от тезите на прокуратурата по делото срещу нея за пране на пари, което ще започне в началото на декември след няколко фалстарта,  пише „Галерия“.  

Десислава Дишлиева е сестра на бившата съпруга на Брендо – Моника. Двете са дъщери на столичния бизнесмен Александър Добринов- Сашо Бицианото.

През 2005 година беше убит съпругът на Десислава Дишлиева – Константин – финансист в групировката на Брендо. Три месеца преди следователите да намерят парите на Десислава Дишлиева в трезора, беше застреляна в дома си и майката на Константин Дишлиев –  Йорданка. При разследванията срещу Брендо и това за убийството на Запрянова се стига и до трите милиона евро в трезора. Парите били в пачки в сейфа, който формално бил нает от близък на Дишлиева, но сумата била нейна.

В защитната си теза Дишлиева твърди, че това са пари на фирмата и „Пам Пропърти“.  Обяснила произхода им, с това, че са от продажба на търговски център в София, а купувачът е  дружество „Кестрел инвестмънт България“

Собствениците преди години бяха мощна фирма за инвестиции. От 2012 година обаче те затънаха в несъстоятелност.

Според прокуратурата обаче сделката за Търговския център ефективна, а целта на упражнението е да се оправдае наличието на три милиона евро кеш. Разследващите са категорични, че парите са от наркотрафик от Южна Америка към Европа в периода 2002 – 2005 година, организиран от Евелин Банев – Брендо. Двамата заедно с Моника и брат му бяха съдени по друго дело за пране на пари. Тогава Десислава Дишлиева и Моника бяха оправдани.

Дали заради фиктивната сделка, за да оправдае парите в трезора или заради лоши бизнес решения,  но „Кестрел инвестмънт“  свързани с него дружества са във фалит и с дългове за десетки милиони към НАП и банки.

Същата е съдбата и на собственика на трезора, в който са открити трите милиона евро- Борислав Ралчев.

 През май 2011 година трезорът му в центъра на София беше обран от двама маскирани. Месеци по-късно Ралчев беше арестуван като заподозрян че сам е организирал обира заради дългове. Тогава от полицията разкриха, че е действал нелегално като банка и е предлагал висока лихва на клиентите си срещу вложенията им.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.