ГРЪМ:Олигарсите Баневи се развеждат! Николай е тотално забравен от съпругата си, която не е стъпвала на свиждане

0


Олигархичното семейство Николай и Евгения Баневи е напът да се разпадне, научи „Уикенд“ от двама независими един от друг свои източници. Според думите им лежащият вече близо 2 години в ареста Николай Банев е тотално забравен от съпругата си, която бе пусната на свобода миналата есен, след като прекара 8 месеца в тъмницата.

Откакто е на свобода, Евгения Банева не е посетила нито един път своя съпруг, макар да има право на свиждане два пъти месечно. Ако се вярва на мълвата, която обикаля бизнес средите, половинката на брадатия олигарх не комуникира и с неговата майка Мария. Това подхранва слуховете, че Евгения Банева обмисля развод с мъжа си. Близки до Николай Банев потвърдиха пред „Уикенд“, че е възможно в следващите месеци бракът му да бъде разтурен. Засега няма официална

молба за развод, подадена до съда

от къдрокосата аферистка, но според запознати това ще се случи съвсем скоро. Самият Банев изпадал в нервни кризи зад решетките и вече няколко пъти споделял: „Жена ми ме предаде!” пред съкилийниците си, разкриват наши източници от затвора. Хора от обкръжението на Евгения Банева също потвърдиха, че тя не е ходила на свиждане на мъжа си, но според думите им това се дължало на паническия страх, който смуглата старозагорка изпитвала от арестантските помещения.
Самата Евгения Банева също лежа 8 месеца в ареста, а след като бе пусната на свобода заради влошеното си здравословно състояние, даде серия от интервюта, в които призна, че едва е оцеляла в тъмницата.


„Когато влязох в килията, наистина си помислих, че ще умра. Всичко бе като кошмар – ужасяващи условия в ареста, хиляди хлебарки и дървеници, зловоние на мухъл, открита и мръсна тоалетна… Който не е преживял това нещо, няма как да си го представи“, разказа за престоя си в ареста Евгения Банева.
Засега не е известно дали съпругата на Николай Банев планира да се разведе с него, за да облекчи положението си. Малцина вярват и че Евгения може да се превърне в

защитен свидетел срещу мъжа си

най-малкото защото и според прокуратурата, а и според множество свидетели, именно половинката на олигарха е въртяла повечето измамни схеми в приватизирани предприятия.
Николай и Евгения Баневи бяха арестувани на 26 октомври 2018 г. на летището във френския курортен град Ница, където притежават огромно имение. Месец по-късно двамата бяха екстрадирани и тикнати в ареста, а Специализираната прокуратура им повдигна тежки обвинения.


Според държавното обвинение Баневи са източили над 85 милиона лева от предприятията „Полимери“ – Девня, „Елма“, химическия завод „Панайот Волов“ в Шумен и топлофикацията в Казанлък. Отделно от това Баневи си спестили чрез данъчни измами плащането на близо 3 милиона лева данъци. Семейството е подсъдимо и за пране на пари, като сумата е гигантска – 590 милиона евро или близо 1,2 милиарда лв. Ако бъдат признати за виновни, олигарсите могат да се сдобият с 10-годишни присъди. Подсъдима с тях е и Мария Банева, майката на Николай Банев, която заради достолепната си възраст не е задържана и вероятно ще отърве затвора, дори и да бъде осъдена.
Николай Банев се ожени за някогашната си секретарка Евгения през есента на 2006 г., само няколко месеца, след като рак погуби съпругата му Дочка Банева.

Пищната сватба на Баневи

и до ден днешен минава за най-разточителната венчавка в България. На тържеството за младоженците пя световната знаменитост Джо Кокър. Евгения Банева пък чака своя сватбен тоалет повече от 3 месеца, след като брои над 100 000 долара за роклята, скроена от ливанския топ дизайнер Ели Сааб. Младоженците си размениха венчални халки с по 50 брилянта, а като сватбен подарък от кумовете си Весела и Димитър Барбуков получиха шикозна яхта „Ферети“.
Години по-късно синът на Николай Банев от брака му с поетесата Дочка Банева разказа потресаващи подробности от последните мигове на майка му. Според думите му състоянието на Дочка се влошило, когато научила за трайната любовна връзка на мъжа си със секретарката му и до нея достигнала вестта, че Евгения чака бебе от съпруга й. Иначе Николай Банев има и друг брак зад гърба си – за кратко е бил женен за Красимира, от която е голямата му дъщеря. От последния си брак с Евгения Банева олигархът има 4 деца.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.