Побоят на Слави Ангелов направи милионер един от биячите му

0

Бабата на боксьора Бисер Митрев почина от срам и притеснение след ареста на внука си, остави му топ парцел в центъра на София, писа Уикенд.

Побоят над разследващия журналист Слави Ангелов е напът да направи милионер един от агресорите му – боксьора Бисер Митрев. 34-годишният професионален бияч от ултрас групировката „София Запад“ бе закопчан тази пролет като водач на трио маскирани бандити, нападнали и пребили главния редактор на „168 часа“ пред дома му на бул. „Дондуков“. Неотдавна Специализираният съд озадачаващо пусна на свобода срещу 25 000 лева парична гаранция Митрев, макар доказателствата срещу него да са „бетон“.

Шумният арест на боксьора и мащабният тараш на маскирани ченгета в къщата, в която живее, на централната софийска улица „Черковна“ №20 обаче са се отразили фатално не толкова на бияча Митрев, колкото на неговата баба. Достолепната дама не могла да преживее срама и ужаса от задържането на внука си, както и пространните телевизионни репортажи за престъплението му. Няколко седмици след ареста на внука й Бисер баба му починала.
„Те я чакаха отдавна, но тя бе костелива жена. След като прибраха внука й обаче, се срина и не след дълго предаде богу дух“, разказват съседи на Бисер Митрев. Именно биячът на Слави Ангелов е най-облагодетелстван от финансова гледна точка от кончината на баба си.
Още преди няколко години Бисер Митрев

получил като наследство от баба си

порутената къща на ул. „Черковна“ №20, но с условието сградата да премине в ръцете му само след кончината й. Митрев даже станал личен асистент на баба си, заради което получавал от държавата всеки месец по 610 лв.


„Къщата е порутена, но теренът към нея е огромен и вече е спазарен от Бисер. Наскоро той подписа договор със строителна фирма и върху парцела ще се строи 6-етажна кооперация. Бисер Митрев ще получи 25% собственост от бъдещата жилищна сграда“, разкрива съсед на инквизитора на журналиста Слави Ангелов. Според думите му фирмата, която ще строи блока, е свързана със знаков бос от групировката ВИС.
По груби сметки на брокери биячът ще забогатее с поне 2 милиона лева, след като разпродаде апартаментите в бъдещата кооперация. Строителството на лъскавата сграда ще стартира всеки момент. Според познати на Бисер Митрев той е наследил и други имоти от баба си, които обаче ще дели с други членове на семейството си.
Дали пък

внезапното забогатяване на Бисер Митрев

не е ключът към изненадващото му пускане от ареста, питат се мнозина. Защото на 15 октомври Специализираният съд скандално го пусна на свобода срещу гаранция от 25 хиляди лева. Според магистратите 34-годишният боксьор бил с влошено здраве, а последния месец прекарал не в тъмницата, а в болницата към Софийския затвор. Там лекарите му направили изследване с ядрено-магнитен резонанс и заключили, че се нуждае от спешна операция. За щастие другите двама инквизитори – близнаците Георги и Никола Асенови, все още са зад решетките, след като съдиите отказаха да ги пуснат.
Иначе доказателствата, събрани срещу Бисер Митрев и близнаците Асенови, са безспорни и би следвало да пратят зад решетките наемниците с тръби. Във вечерта на нападението – 17 март, Никола и Георги Асенови отиват на среща с Бисер Митрев с колата си „Ауди А6“, регистрирана на името на съпругата на един от двамата. Виждат се на паркинг и говорят. До адреса на Слави Ангелов тримата отиват с „Опел“, който се ползва от Митрев. Всичко това е проследено от камерите в София. По стелката на автомобила, ползван от биячите, е намерена кръв от Слави Ангелов, както и плетена

шапка с ДНК следи от близнаците

Бисер Митрев също е оставил свое ДНК – хвърлил е фаса си в близост до мястото, където е нападнат разследващият журналист. Движението на нападателите е засечено и по клетките на мобилните им телефони.
След побоя над Слави Ангелов тримата биячи се скриват в къщата на вече покойната баба на Бисер Митрев на ул. „Черковна“ №20, която е в близост до дома, пред който бе пребит разследващият журналист. Там близнаците и Бисер Митрев старателно изчистили с белина обувките и дрехите си.
При акцията по задържането им криминалистите се натъкнаха на внушителен боен арсенал – огнестрелно оръжие, електрошокове, метални тръби, ножове, боксове, военни димки и белезници. У всеки един от наемниците са открити по 2 г кокаин, както и голяма парична сума.
Все още разследващите не са стигнали до поръчителя на побоя. Самият Слави Ангелов обяви, че има подозрения кой го е поръчал. В ъндърграунда се спряга името на силов бос от близкото минало, който малко след поръчката офейкал в топла държава.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.