Иван Универсалния стана сводник в Дубай (Черепа си поръчвал наши миски да му идват на крака в емирството)

0

Издирваният от Интерпол мошеник Иван Танев-Универсалния се е специализирал в сводничество в Дубай, разкриха пред „Уикенд” наши източници от ъндърграунд средите. Танев е човека, който и до ден днешен уреждал момичета на Васил Божков. Двамата живеят на разстояние от около 800 метра един от друг в Емирството. Близки приятели са от повече от 20 години, като дружбата им е скрепена и от множество общи жени, които са двамата са имали.

Преди години именно Иван Танев прехвърли тогавашното си гадже Зара на Черепа. По подобна схема са минали над 20 момичета, част от тях много популярни. Танев имал каталог, в който фигурирали над 50 красиви девойки. 10 били нашенките, всички до една участнички в различни конкурси за красота. Останалите момичета били рускини или украинки.


Схемата, по която действал афериста, е следната: когато някой от богатите му приятели в Дубай си поръчка момиче през него, Танев й изпраща предварително 30% от парите плюс самолетен билет. На тръгване проститутката си взимала останалите 70% от сумата и билета за обратно. Ангажиментът на девойките е за по 3-4 дни. Те участват в частни партита (демек – оргии) в баровски къщи. Чистата сума, която получават за това време, е 5000 евро. Същата сума взима и Танев в ролята на сутеньор. По този начин на месец си докарвал около 50 000 евро.


Иван Танев е син на бившия земеделски министър Георги Танев от правителството на Любен Беров. През 2012 г. ГДБОП проведе акция срещу него заради ДДС измами в размер на над 50 милиона лева, но мошеникът успя да се измъкне, преди да бъде арестуван. Сред най-доверените лица на Универсалния у нас е Тихомир Дочев- Мравката. Мравката е бивш шофьор на Николай Маринов-Малкия Маргин. Дочев бе един от подсъдимите за убийството на Милчо Бонев – Бай Миле в ресторант градина „Славия“ и още петима на 30 юли 2004 г., но по-късно бе оправдан.


Универсалния получи обвинение и от румънската прокуратура заради крупна измама, която извършил в северната ни съседка. Преди 8 години той успя да открадне от тамошния Фонд „Земеделие” над 20 млн. евро. Далаверата се случила през 2012 г, а сигналите в държавните институции са подадени в началото на 2013 г. В схемата са замесени две фирми, които били под контрола над Танев. Дружества излъгали голяма кредитна институция, че имали сключен договор с френската държавна агенция за морски храни за доставка на хранителни продукти на хора в неравностойно положение. През пролетта на 2012 г. Универсалния измислил и легендата, че фирмите уж участвали в търг, организиран от Румънската агенция за плащания и интервенции в земеделието, чиъто предмет е доставка на олио и брашно за социално слаби. От 2012 г. досега Иван Универсалния се крие в Дубай.


Ако бъде върнат в България, което е малко вероятно, тук освен прокуратурата с нетърпение го очакват и лица от ъндърграунда, които е измамил. Сред тях на първо място е бившата му съдружничка Мила Георгиева и сина й Мартин Георгиев-Джито. Войната помежду им се изразявала във взаимно топене пред полиция и прокуратура, удари под кръста с доноси, дори и поръчки за убиване. Танев се криеше в чужбина не толкова заради страх, че у нас ще получи присъда, а от отмъщение на Георгиева. Самата Мила пък беше обявила награда от 200 000 лв. за главата на бившия си съдружник.


В ъндърграунда има слух, че Универсалния е съдействал неофициално чрез свои хора ДАНС и прокуратурата преди 5 години, като е подал злепоставяща информация за бившата си съдружничка. Също така Танев платил на хора, които навремето са работили като охранители на Мила, за да лъжесвидетелстват срещу нея и да кажат, че тя е поръчвала убийства.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.