Показания на Бенчо Бенчев прецакаха Митьо Очите

0

Бургаският богаташ и общински съветник Бенчо Бенчев е дал показания като свидетел по делото срещу Митьо Очите, които са основната причина несебърският бос, да стои в ареста докато тече делото. Това става ясно от определение на апелативния специализиран наказателен съд, с което е отказана свобода за Желязков, пише „Галерия“.

Той е в ареста повече от две години – първо Лежа в Турция, където го заловиха след издирване с Интерпол, а после и в София, където е делото срещу него и хората му.

Бандата за рекет и дрога, изнудване и побой на Митьо Очите беше разбита на 2 август 2018. Босът беше напуснал страната и го обявиха за издирване. Два дни по-късно ченгетата от Истанбул го намериха в хотел заедно с бившия депутат от ДПС Несрин Узун и общинския съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев Те бяха пуснати, а Очите екстрадиран с белезници няколко месеца по-късно. По време на разследването след разбиването на бандата бе разпитан и зърненият и охранителен бос Бенчо Бенчев.

В показанията си приятелят на Митьо Очите чистосърдечно разказвал, ти Желязков е знаел че го издирват. Митьо споделил още тогава, че все пак ще се завърне в България, да се защити от обвиненията след изненадващата за него акция.

После обаче започнал да търси начини да се укрие, разказвал Бенчев. Всички тези показания цитират съдиите, за да откажат свобода за Митьо Очите.

Заради факта, че Очите е знаел за издирването си и е търсил варианти за бягство, съдът прави извод, че отново може да се укрие и има опасност да повлияе на свидетели по делото, които са под 100. Процесът още не е стартирал по същество. В съда не си се явили ключови свидетели, пострадали от дейността на бандата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.