Пуйката живее охолно в Своге, докато босът му Йоско е в гръцки арест

0

Дясната ръка на Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския, от близкото минало Пламен Симеонов – Пуйката, живее охолно и спокойно докато босът в му е в ареста в Гърция, това разказват пред „Галерия“ жители на Своге, където Пуйката се е установил и демонстрира богатството си.

Пламен Симеонов беше арестуван през 2010 година заради участие в бандата на Йоско за разпространение на дрога. Делото продължи 10 години. Преди няколко месеца ВКС го оправда.  Йоско беше осъден на една година затвор за побой на собственик на Mercedes,  който искал да вземе.

Йоско вече е арестуван в Гърция през юни, но ще го върнат в България след три години, защото ще лежи там за незаконно оръжие. Той прекара в изгнание шест години, докато пуйката и други негови подчинени от миналото бяха подсъдими.

Йоско Костинбродския

Най-довереният човек на Йоско Костинбродския няма официален бизнес. Подставени лица продавали коли втора употреба и давал заеми с лихви.

Обикалял ресторанти в София и по морето и пръскал пачки за приятелската си компания.  За разлика от останалите авери Пуйката винаги успявал да се измъкне от правосъдието Той е до Йоско още от края на 90-те години.

Двамата са подсъдими за отвличането на хърватския бензин Иван Може. През 2007 година в джипа на Йоско  са открити следи от кръвта на Може. Йоско и Пуйката виждат хърватина в заведение в Сливница. Викат го навън и го пребиват. Оттогава следите му се губят. Йоско и Пуйката са изправени пред съда за отвличането му, но не и за убийството на безследно изчезналия чужденец. Оправдани са през 2010 година.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.