Николай Шванца официално наследи Иво Гела

0

Николай Иванов – Шванца официално стана представител на интересите на избягалия в чужбина Иво Иванов – Гела, показа проверка на „Галерия“.

Шванца е бивш любовник на вдовицата на Георги Илиев, а Иво Гела беше един от наместниците на Главния по Северното Черноморие до 2005 година.

Бизнесът на Шванца процъфтява в последните две години. Той има нови фирми, в част от които е съдружник с бащата и сестрата на Иво Гела. Управлява хотели, строителни инвестиции, заложни къщи и много други бизнес начинания.

През 2015 година ГДБОП арестува най-приближените на Иво Гела при мащабна акция във Варна. Той обаче не беше открит и го обявиха за издирване, но не публично. Предполага се, че е заминал за Турция или Русия, а оттам за друга екзотична дестинация.

Като негова дясна ръка беше обявен, и Ники Шванца който също се издирваше и се предаде сам година с по-късно.

Двамата и други седем души бяха обвинени за престъпна група, която се е занимавала с убийства, разпространение на наркотици, рекети, отвличания.

Преди месец всички бяха оправдани от специализирания наказателен съд. Въпреки това Иво Гела не се е появявал в България и предпочита да живее на тайно място в чужбина.

Точно затова и най-довереният му човек Ники Шванца е посочен за негов заместник, който да следи за бизнеса му и и дори е включен в него.

 Шванца често пътува в чужбина и го нямало по няколко дни, носи мълвата във Варна. Предполага се, че по време на отсъствията си ходи да се вижда с големия бос.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.