Обвинения за двамата трафиканти на хора в Свиленград

0

Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняеми за трафик на мигранти. Те опитали да превозят  19 чужди граждани, от които двама малолетни.   На 14 ноември служители на Дирекция “Вътрешна сигурност“- МВР са установили и задържали в Свиленград, 19 чужди граждани от Афганистан и Пакистан. Всички те са мъже, като двама от тях са ненавършили 16-годишна възраст. Чужденците са се намирали в микробус с българска регистрация.   Установено е, че чужденците влезли в България от Гърция през „зелена граница“, в района на гранична пирамида, в землището на гр. Свиленград.

Събраните доказателства сочат, че  единият обвиняем е следвало да откара чужденците с микробуса до вътрешността на гр. Свиленград, където трябвало да ги остави, а от там те да бъдат превозени до вътрешността на страната, а другият е следвало да обезпечи безпроблемното им движение до гр.Свиленград. Срещу чуждите граждани са образувани бързи производства за извършено престъпление по чл.279 ал.1 от НК и са настанени в Център за мигранти.  

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор от РП-Свиленград. По досъдебното производство се извършват следствени действия.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.