Жоро Милионера, който задигна 1,5 млн. лв, е на крачка от свободата

0

Известен в Пловдив обирджия е на крачка от това да бъде освободен предсрочно, тъй като е изтърпял ½ от наказанието си. Освен това той работи, награждаван е неколкократно, а и при него е отчетен нисък риск от рецидив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Георги Енев, който стана известен с прякора Жоро Милионера след като задигна близо 1.5 милиона лева от инкасов автомобил, е все по-близо до свободата и парите, за които пловдивчани смятат, че е скрил в Родопите.

Въпреки това осъденият не е подавал молба за предсрочно освобождаване, съответно подобно искане не е разглеждано или резолирано от комисията в пловдивския затвор.

Жоро направи един от най-известните в града обири на 22-ри юни 2012 година. Тогава в полицията постъпи сигнал от охранителната фирма G4S за отмъкнати 1 470 000 лева от инкасов автомобил. По-късно станаха ясни подробности около обира:

Енев се подготвил, като си изкарал деблокиращ ключ за служебната кола. Предварително паркирал опела на баща си на улица „Петрова Нива“ в район „Южен“ и зачакал удобен момент да направи удара на живота си. На 22 юни Енев работил с колегата си Манчо. Щом се озовали в района на опела, Жоро дал 20 лева на другия охранител – да отиде да купи дюнери. Щом Манчо се скрил зад ъгъла, Енев потеглил към улицата, където се състоял обирът.https://54139f5f9ea1ff7504b5abf1bdbfaa7d.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Веднага щом паркирал отворил инкасото, прехвърлил чувалите с пачките в опела и отпрашил към Родопите. Куриозното в ситуацията е, че все още не е ясно къде са парите.

Георги Енев мигновено беше обявен за общодържавно издирване, но без резултат. Той се предаде сам на 5 юли 2012 г – две седмици след обира. Никой не знае какво е правил Енев през това време. Последва продължителна съдебна сага, като Енев получи 8 години затвор на първа инстанция, но присъдата беше увеличена на 12 години от апелативния съд в Пловдив.

Към днешна дата Жоро Милионера е изтърпял 8 години и 4 месеца от 12-годишната си присъда. Той постъпва в затвора в края на юни 2013г., но работи от март 2015 г. в цеховата зона на затвора – обособено производство към държавното предприятие „Фонд затворно дело“. Според закона, два работни дни зад решетките се смятат за три дни лишаване от свобода.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.