Лъвицата вдигна палат за милиони от крадени коли! Автокрадец №1 на София и бандата му задигали по 50 возила на месец

0


Прочутият столичен автокрадец Светослав Петков – Лъвицата, който в началото на седмицата бе арестуван заедно с дузина знакови членове на бандата си при мащабна специализирана акция на МВР, разпоредена лично от главния прокурор Иван Гешев, е ръководил стройна престъпна организация за кражба на луксозни возила, която е задигала по 50 автомобила месечно, писа Уикенд.

Във вторник 43-годишния бандит бе закопчан за пореден път, а заедно с него бяха арестувани „лейтенантът“ му Георги Воденичаров – Кико, Асен Колев – Хастара, Петър Петров – Софиянчето, Георги Георгиев – Бакалина и куп други джамбази. Знаковите крадци ще бъдат обвинени като престъпна банда и ще бъдат съдени в Специализирания съд, а техен съпроцесник ще бъде и задържавия преди две седмици автокрадец Иван Янински – Шумахера. В ъндърграунда върви слух, че Шумахера може да се превърне в

прокурорски свидетел срещу Лъвицата

и Кико, за да отърве присъда като част от бандата. Публична тайна е, че групата на Шумахера и бандата на Лъвицата водят ожесточена улична война от години.
Според източник на „Уикенд“ от Специализираната прокуратура, арестуваните автокрадци ще бъдат съдени за десетки кражби на луксозни возила от марките „Мерцедес“, „БМВ“, „Ауди“ и „Рейндж Ровър“, извършени от 2017 г. досега. Всеки един от дръзките автоапаши отговарял за конкретен модел возила. През последната петилетка бандата инвестирала над 1 милион лева за покупката на специализирана софтуерна апаратура, с която била разбивана защитата на набелязаните возила.


Въпреки, че Светослав Петков – Лъвицата има в досието си над 50 ареста и дузина съдебни дела, включително и дело в Специализирания съд от далечната 2009 г., легендарния автокрадец досега никога не е лежал в затвора.

Подобна е ситуацията и с останалите от бандата му. Сред най-дръзките „работни“ истории на Лъвицата е случай от пролетта на 2018 г., при който апашът блъска служебното „Ауди“ А8 на тогавашния главен секретар на МВР Младен Маринов. Инцидентът, който не е медийво известен, се състои в столичния квартал „Малинова долина“ в близост до търговския център „Ринг мол“.
Тогава ченгетата от отдел „Кобра“ поставили под наблюдение автоджамбази, разполагащи с модерна софтуерна техника за отключване и запалване на джипове „Рейндж Ровър“. Криминалистите били по петите на групата джамбази от близо месец, но се сблъскали с голям проблем – липсата на автомобили, с които да наблюдават и преследват апашите.
„За съжаление автопаркът на отряд „Кобра“ не разполага с голям избор от служебни возила. Всичките цивилни автомобили, с които екипа се придвижва и провежда акции, отдавна са известни на столичните автокрадци. Заради това „кобрите“ са получили разрешение да ползват

служебното „Ауди“ на главния секретар

на МВР Младен Маринов, както и джип „Фолксваген Туарег“, използван от друг началник на полицията в София“, разказва историята източник на „Уикенд“ от СДВР.
С непознатите за автоджамбазите возила антимафиотите дебнели крадците няколко дни, като даже инсталирали джипиес устройство под шасите на колата на единия от крадците. Така ченгетата научили, че Лъвицата и Кико подготят удар в столичния квартал „Малинова долина“.


Апашите били подгонени минути след като запалили тузарски „Рейндж Ровър“ за 300 000 лева.

Мощният британски джип, похитен в близост до „Ринг мол“, бил засечен от отряда „Кобра“ със служебното „Ауди“ на Младен Маринов на малка улица с излаз към Околовръстния път на София. Бандитите обаче се врязали с висока скорост в служебата лимузина на Младен Маринов и успели да се измъкнат.


Случката с пострадалия автомобил на Маринов силно наподобява историята с автокрадеца Асен Колев – Хастара отпреди 7 години. Тогава чевръстия апаш, който също е част от бандата на Лъвицата, открадна посред бял ден джип „Рейндж Ровър“ и го подкара с пълна газ по столичния булвард „България“. Близо до Моста на влюбените до НДК обаче Хастара изпусна волана и се натресе жестоко в колата, в която се возеше тогавашния шеф на ДАНС Константин Казаков. Щом се освести, Хастара прибяга пеш по шосето, метна се в баровско „Ауди S5“, шофирано от негов приятел и успя да избяга. Дни по-късно обаче

Хастара бе заловен и пратен в затвора.

През 2018 г. Асен Колев излезе от пандиза, за да се влее отново в престъпната група на Светослав Петков – Лъвицата.
Арестуваният тартор на софийските автокрадци Светослав Лъвицата краде коли вече повече от 20 години. С парите от престъпната си дейност джамбазинът е вдитнал внушително имение в тузарския софийски квартал „Симеоново“. Любопитна подробност е, че съсед по имот на Лъвицата е именитата спортистка от близкото минало и настоящ политик от БСП Весела Лечева. Разказват, че преди десетина години, когато Лечева бе шефка в спортното министерство, нейния съсед Лъвицата организирал кражбата на служебния й автомобил „Ауди“. Петков посегнал на лимузината на Весела Лечева, тъй като тя му правила проблеми и заградила с бариера улицата пред къщата си. Заграждението обаче пречело на нейния съсед Лъвицата, който я наказал по свой си начин – откраднал й колата.
За последно Светослав Петков – Лъвицата бе закопчан през септември 2018 г. заедно с ортака си Георги Воденичаров – Кико. Тогава двамата бяха засечени в столичния квартал „Витоша“ при опит да задигнат последен модел БМВ. Лъвицата успя да избяга от хайката, но Кико оказа яростна съпротива на ченгетата и пробва да избяга, преди да бъде заловен след щуро преследване. Дни по-късно обявения за издирване Светослав Петков- Лъвицата извади алиби, според което е бил с приятелката си извън София по време на автомобилната кражба и последвалото преследване. От полицията обаче откриха негово ДНК в задигнатото возило. Въпреки това Лъвицата категорично отрича да е бил на местопрестъплението и твърди, че

неговото ДНК е оставено от Кико,

тъй като двамата всеки ден играели футбол и често носели едни и същи спортни екипи, които си разменяли.
Странното е, че абсурдното обяснение на джамбазинът-рецидивист се струва убедително на съдиите от Специализирания съд, които го пуснаха под гаранция от смешните 3000 лева. Решението взе съдийката Вера Чочкова, а това разгневи антимафиотите. „Да беше казал, че с Кико са гейове и имат интимна връзка, повече щеше да хване дикиш. Обяснението за ДНК-то му е нелепо, но съдиите го приемат“, втрещени са криминалистите.
В кариерата си тандемът Лъвицата – Кико е спечелил милиони левове, но въпреки честите си сблъсъци с органите на реда, и двамата не са лежали в затвора. Това кара мнозина да се съмняват, че

крадците стимулират магистрати

с част от парите, които изкарват от престъпна дейност.
Макар да се води безработен, Георги Воденичаров – Кико притежава имоти за над 1 милион лева. Той обитава апартамент от 210 квадратни метра в тузарския жилищен комплекс „Флора Парк“ на булевард „България“ и разполага с други 2 апартамента в квартал „Младост“.
Ортакът му Светослав Петков – Лъвицата, който живее в огромна къща с размерите на прогимназия в квартал „Симеоново“, има и друти 2 жилища в ж.к. „Младост“. Според криминалистите двамата бандити печелят месечно по 50-60 000 лева от крадени автомобили. Кико и Лъвицата ползвали офшорни сметки, за да съхраняват авоарите си и през тях купили скъпите си имоти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.