Синът на скулпторa Георги Чапкънов отива на съд за банков грабеж

0

Синът на известния скулптор Георги Чапкънов – Константин, е предаден на съд от Софийската районна прокуратура за грабеж на банка.

На 12 февруари 2020 г. около 10,00 ч. той отиде до банковия офис с дамски чорап на главата. Носил и пластмасов пистолет. Влязъл в банковия клон, в който били само служителите на банката, насочил носеният от него пистолет към касиера и извикал „Това е обир, никой да не мърда, всички на земята, ще ви застрелям всичките, давайте всичките пари“.

Охранителка на банката натиснала паник-бутона. В същото време касиерката започнала да вади пари от касата и да ги дава на Чапкънов-младши. Първо му подала плик с банкноти, които били „белязани“ точно за такива случаи – описани в протокол за опис. След това му дала и други пачки в различни валути – общо 13 511 лв.

След като ги взел Константин избягал. По пътя хвърлил пластмасовия пистолет в контейнер за боклук и чорапа, който носил на главата си за прикритие. Криминалистите го заловиха още същия ден. В жилището му били намерени и иззети част от банкнотите, предвидени специално за случаи на обири.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.