Кокаинът от Студентски град свързан бразилския мафиот Шейха

0

Кокаинът от Студентски град свързан бразилския мафиот Шейха

 360-те кг кокаин, които бяха открити Студентски град преди няколко месеца, имат общо с пакетите, които изплуваха в Черно море през април миналата година. Тази версия все повече се налага от разследването, което тъне в мистерия, шише „Галерия“.

На 25 май патрулно-охранителната полиция спипа в багажника на 31-годишния Николай Петров 40 килограма кокаин в пакети. В апартамента му  намериха още 320 кг от скъпата дрога. В жилището на Петров са намерени вещи и на Манол Николов от Тополовград, който е загубил крака си в катастрофа преди години. Арестуван е няколко дни по-късно в Долни Богров.

Заради връзката му с Георги Семерджиев по-известен като Жоро Шопа веднага тръгва слух, че дясната ръка на Брендо стои зад трафика на кокаин.

Николай Петров и Манол Николов и до днес мълчат затова откъде е дрогата и каква е тяхната роля за едно от най-големите количества кокаин намирани у нас през последните години.

Едната версия за огромната заловена пратка е че е събрана от Черно море през пролетта на миналата година. Тогава една от двете лодки на трафиканти се обръща на румънския бряг, а   полицията в северната ни съседка събира един тон кокаин в пакети по крайбрежието. По-късно същите пакети започнаха да изплуват край Шабла и Слънчев ден.

 Граничната полиция у нас успя да събере 213 кг кокаин от морето. Чистотата и знаците на пакетите от Студентски град са същите като тези от морето.

Освен версията, че пакетите в жилището са събирани от Черно море има и друга – след провала на канала, същият бразилски картел е сменил маршрут на трафика и го е насочил през България вместо Румъния.

Кокаинът от обърната лодка е част от канала, контролиран от ливанския мафиот с бразилски паспорт Джоузеф Насрала Шейха, показва разследването в Румъния.

Насрала един от най-големите наркобарони в Южна Америка и ръководи голям картел. Сега е в ареста по други обвинения в родината си, но приближените му продължават бизнеса.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.