КПКОНПИ погна Божков за 278 милиона лева

0

КПКОНПИ   е поредната институция, която ще иска пари от Васил Божков и фирмите му, показа проверка на „Галерия“.

От началото на октомври антикорупционната комисия започнала да налагат запори на дружествата на хазартния бос. Засега сумата на бъдещия иск срещу него е за 278 милиона лева, но се очаква тя да набъбне значително. Комисията прави проверка на доходите и разходите на укриващия се в Дубай хазартен бос заради обвиненията на прокуратурата към него.

 За да не може да продава имоти, да се разпорежда с банкови сметки и други авоари те са блокирани. Целта е да се обезпечи бъдещ иск на държавата срещу него за незаконно забогатяване. От антикорупционната комисия не са съобщавали официално запорите на Божков, но информацията е достъпна в търговския регистър.

Преди три седмици стана ясно, че административният съд в София като първа инстанция е отменил запори на Васил Божков и фирмите му за 273 милиона. С 5 милиона по-малко отколкото новите запори на КПКОНПИ.  Очаква се окончателно решение на Върховния административен съд.

Васил Божков продължава да е на топло, но в Дубай, за разлика от десетки негови приближени, които обитават килиите на арестите. С него зад граница е и дясната му ръка Георги Попов. Връстникът на Божков обаче още няма запори. Нито от НАП, нито от КПКОНПИ, въпреки че е обвиняем като участник в престъпната група ръководена от хазартния бос. Георги Попов е важна част от структурата му и неговото най-доверено лице.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.