Божков и жена му укрили данъци за над 760 хиляди лева с дарения на балдъзата и симулативни сделки

0

Васил Божков и съпругата му Елена Динева са участвали в симулативни сделки с имоти.  Това става ясно след като данъчните започнаха проверка на Динева, пише в новия си брой вестник „Галерия“.

Бирниците са запорирали нейни апартаменти с данъчна оценка за над един милион. Освен това ще търсят още толкова като данъци, които не са платени заради дарение на няколко имота на сестра й Милена.

Елена и съпругът й Васил Божков имат стотици имотни сделки, на по-интересните седем тях.  При всички са купували луксозни апартаменти в София, а малко по-късно ви дарява ли на сестра й Милена, която е балдъза на Божков и с която са в отлични отношения, пише „Галерия“.

Сделките са от 2014 година до края на 2019 година. Повечето от апартаментите са големи. Първият е 143 квадратни метра. Божков и жена му го купуват на 7 февруари 2014 година, а през

април го даряват  на балдъзата. На 4 юли същата година отново двамата съпрузи купуват ателие на партерен етаж в центъра на столицата и на 25-и го даряват на сестрата на Елена.

Същата схема се повтаря през следващите години. Според НАП тези сделки са симулативни, за да не се плащат данъци.

За всички тях НАП ще търсят общо 760 000 лв. от Елена и Божков плюс 100 хиляди лева лихви.

Освен това се иска възбрана за три жилища на Динева, чиято данъчна оценка е малко над един милион лева, но по пазарни цени надвишава 3 милиона.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.