Арестуваха сина на Каплата, посегнал на колата на безследно изчезналия Янек

0

Разследващите органи погнаха и синът на Васил Капланов – Каплата.

20-годишният Никола Капланов е арестуван за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Дупница. Младият мъж попада в ареста заради посегателство над автомобила на Янек Миланов. Според разследващите именно той стои зад сплашванията над Янек преди изчезването му на 31 август, когато се качва в автомобила на Капланов. От тогава въпреки множеството проведени специализирани полицейски операции и намесата на главния прокурор Иван Гешев, следа от Янек няма.

Преди изчезването на дупничанина множество пъти автомобилът му е ставал обект на посегателство – пукани са гумите на колата, запълвали са ауспуха с пяна, чупени са стъкла и др. За случаите той е подавал сигнали в полицията, но едва сега се стига до ареста на Никола, като заподозрян за част от тези деяния.

Вече 3-и месец бащата Капланов е в ареста, но не заради Янек, който според прокуратурата е отвлечен, а заради отправена закана за убийство на дупничанина Димитър Недев. Повод за конфликта между двамата става именно изчезването на Янек и упреци от страна на Недев към действията на полицията в Дупница. Двата опита на адвокатите на Каплата да го изкарат от ареста се оказаха неуспешни и към този момент той е с мярка за неотклонение “задържане под стража”.

След ареста на бащата Никола се отказва да следва право и се захваща да работи, за да издържа семейството. Предстои в петък съдът в Дупница да гледа мярката на Капланов – младши.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.