Арестуваният с дрога учител в Поморие отървава затвора

0

Даскалът Явор Вражев, който бе спипан с 60 грама марихуана, лекувал глаукома с наркотици

Учителят от Поморие Явор Вражев, който преди седмица изненадващо се оказа сред арестуваните наркопласьори при масова полицейска акция в Бургаска област, най-вероятно ще отърве затвора, макар да бе спипан с близо 60 грама марихуана в дома си.

Криминалисти от Бургас разкриха пред „Уикенд“, че 31-годишния Явор Вражев, който е начален учител в основното училище „Константин Величков“ в поморийското село Габерово, не е с повдигнати обвинения за търговия с дрога, а само за държане на наркотични вещества. Пред ченгетата даскалът е дал обяснения, че пушел марихуана, тъй като страдал от глаукома и

лекарите му препоръчали нарколечение.

Макар учителят да не е предоставил медицински документи, че има глаукома, разследващите са приели, че Явор не е наркодилър, а консуматор на дрога. „Шансовете му да се измъкне с условна присъда са огромни, още повече, че той е от уважавано семейство. Неговите родители също са учители, а баща му е дългогодишен директор на училището в село Габерово“, споделят жителите на Поморие.
31-годишният учител Явор Вражев все още не е отстранен от работа като преподавател в Габерово, но е пуснат в неплатен отпуск. Даскалът – наркоман вероятно ще остане на работното си място. Затова намекна преди дни настоящия директор на училището в Габерово Пламен Пеев, който е близък приятел със семейството на заловения с дрога даскал.
В Поморие пък коментират под сурдинка, че през последната година учителят Явор Вражев се замогнал изведнъж. За отрицателно време си купил нов автомобил и направил

основен ремонт на къщата си

на ул. „Черковна“. Това кара съседите му да подозират, че Явор не само употребява, но и пласира наркотици. „През лятото непрестанно сновеше и се срещаше с всякакви туристи – сигурно, за да им продава наркотици“, злословят по адрес на заловения с 60 грама марихуана учител комшиите му. Според думите им Явор Вражев бил близък приятел с Христос Янулис, шуреят на несебърския наркобос Димитър Желязков – Митьо Очите. Янулис, който също е родом от Поморие и е съсед на учителя Вражев, бе закопчан с наркотици преди 4 г. при специализирана акция на МВР, но се измъкна от наказателна отговорност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.