Коронавирусът върна в България жриците на платената любов (Само в София „работят“ 30000 момичета)

0

Втората вълна на коронавирусната пандемия, заляла отново Европа и света, върна обратно в България стотици родни проститутки, продаващи телата си на запад. Жрици на любовта, заработващи в Швейцария, Белгия, Франция, Германия, Холандия и други европейски държави, са се върнали безславно в родината през последния месец поради липсата на клиенти, писа Уикенд.

Най-голям отлив на български проститутки е регистриран в Женева, където само допреди година над 100 родни труженички практикуваха в специализирани салони най-древната професия. В Швейцария проституцията е легализирана, стига труженичките на любовта да работят доброволно, да са регистрирани и да плащат данъците си.
„В Швейцария вече не останаха български проститутки, с изключение на шепа елитни компаньонки, които си имат редовни клиенти и спонсори. Витрините в Женева са официално затворени и всеки бардак, който функционира нелегално, рискува глоба от 20 000 франка. Заради липсата на доходи и високия стандарт на живот в Швейцария българските

момичета не могат да си плащат наемите

и почти всички се завърнаха в България“, констатира наш емигрант в Женева.
Подобна е ситуацията и в Холандия, където в Амстердам, Грьонинген и други градове от години заработват стотици жрици на любовта от ромски произход. Наши сводници от Сливен, Пловдив и Ямбол, стопанисващи витрини за плътски удоволствия, връщат поетапно в България труженичките си, тъй като работата е спаднала с над 80%.
„Публичните домове в Холандия все още не са затворени, но липсва клиентелата. Ако допреди година едно момиче обслужваше по 4-5 човека на вечер, то сега с мъка се дорежда до клиент“, признава български сводник, съдържател на витрина за проститутки в Грьонинген.


В Испания пък проститутките от България са се изнесли още през пролетта, когато тамошните власти затвориха със заповед всички бардаци.

Голяма част от жриците са мигрирали към Франция, но и там са обречени на мизерия заради коронавирусната пандемия.
В Белгия, където е другия голям пазар на плътски удоволствия, цената на сексуалната услуга е паднала двойно. Заради това почти всички проститутки от България, установили се в големите градове Брюксел, Антверпен и Гент, вече са напуснали публичните домове и са се прибрали у дома.
„Цената дори на френската любов в Белгия поевтиня рекордно. Сега свирката струва 30 евро и пак няма кандидати да се облекчат“, образно описва ситуацията ромски сутеньор, установил се от години в Брюксел. Според думите му, ако преди година в Белгия са проституирали около 200 българки, то сега бройката на останалите да работят в условията на пандемия жрици не надхвърля 30.

Завръщането на стотици проститутки

в България е ожесточило допълнително конкуренцията между жриците на любовта за родни клиенти, признават от отдел „Противодействие на криминалната престъпност, проституция и палежи“ към СДВР. Според думите на началника на отдела Людмил Тодоров, през последните 2 месеца се наблюдава рязко увеличение на обявите за платен секс в специализираните сайтове.
„Броят на проститутките нарастна драстично за сметка на клиентите. Въпреки, че през последните месеци ГДБОП реализира няколко акции срещу публични домове, все повече момичета работят най-древната професия в София. Причината се крие в многото завърнали се от Европа труженички“, отчита Людмил Тодоров.


Обичайна практика на пеперудките, заработващи в София, Варна, Бургас и Пловдив, е да се коалират по две-три и да наемат общи апартаменти, в които приютяват мераклиите. Все повече жрици на любовта се отказват от услугите на сводниците си, за да не делят с тях заработеното. Тарифите в България за час плътсдки удоволствия започват от 50 лв. и достигат до 300, показва проверка в специализираните сайтове за платена любов „Ало.бг“ и „Адам и Ева“. Само в София около 3000 момичета продават телата си, а общата им бройка в цялата страна надхвърля 5 000.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.