Божо Кравата – таен собственик на Ковид дискотеката „Илевън“ в Студентски град

0

Пазарджишкият бандит Божидар Кузманов – Божо Кравата, нашумял като главно действащо лице в кървава мафиотска стрелба в ресторант в Слънчев бряг, при която една не бе убит несебърския гангстер Митьо Очите, е сред собствениците на скандалната дискотека „Илевън“ в Студентски град.

Нощният бар в столичния кампус предизвика огромно обществено недоволство, след като не спази заповедта на здравния министър и кмета Йорданка Фандъкова и продължи да работи на пълни обороти в разгара на втората вълна от коронавирусната пандемия. Дискотеката „Илевън“ спусна кепенци едва преди дни, след като от РЗИ се заканиха, че ще затворят завинаги заведението, а в София бе въведен вечерен час за всички кръчми, които са задължени да затворят в 23 часа.


Дискотека „Илевън“ е с капацитет от над 500 човека, а заведението има слава на място, в което студентите лесно могат да си осигурят всякакви видове наркотици.

В „Илевън“, както и в други заведения в Студентски град, съвсем легално се продават и балони с райски газ. Новият вид „безобидна“ дрога е хит сред подрастващите – те вдишват газта през въздушен балон, който се продава срещу 10 лева. Консуматорите на райски газ споделят, че употребата му води до кратко опиянение, което трае от 30 секунди до няколко минути. Потребители разказват за засилени усещания и изтръпване на цялото тяло, придружавани от неудържим смях. Лекари обаче предупрежават, че райския газ крие огромни рискове и отдавна настояват продажбата му да бъде забранена в дискотеките в Студентски град.
Иначе дискотека „Илевън“ функционира от 4 години, а освен Божо Кравата съсобственици на заведението са още двама човека, сред които и синът на мастит бизнесмен, съдържател на складове за алкохол и цигари.


„Доколкото знам, Божо Кравата няма официална собственост, тъй като срещу него се води дело за стрелбата срещу Митьо Очите и имуществото му е запорирано от КП КОНПИ.

Той обаче участва като собственик чрез подставени лица. Кузманов често може да бъде засечен в заведението, но в дневно време, когато дискотеката все още не е отворила за клиенти“, споделя съдържател на заведение за бързо хранене в Студентски град.


За жалост, дискотека „Илевън“ съвсем не е единственото заведение в София, отворило врати въпреки категоричната забрана от властите. През отминалия уикенд поне 1/3 от нощните барове, дискотеките и ресторантите в столицата не спазиха разпоредбите и приемаха клиенти.


„В нощта на празника Хелуин огромен брой заведения в столицата функционираха като за последно. Много от баровете бяха уж затворени за клиенти, но при заключени врати организираха частни партита. Почти всички ресторанти пък работят до след полунощ с мотив, че не могат да изгонят клиентите си, които отказвали да си тръгнат преди 23 часа“, признават от РЗИ – София.
Дискотеките и нощните барове в България бяха затворени едва на 28 октомври, когато бройката на поразените от коронавирусната инфекция скочи драстично. Компетентните органи до последно отказваха да затворят заведенията, но накрая се принудиха да го направят след масовия призив на лекари, че именно в дискотеките и баровете заразата се разпространява най-бързо.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.