Пуснаха трафикантите от кокаина в кашоните

0

Двама от тримата трафиканти на кокаина, скрит в кашони с плодове, вече са на свобода, показа проверка на „Галерия“.

 Това са бившият митничар Красимир Керемедчийски и рехабилитаторът от Бургас Огнян Асенов, които бяха арестувани в края на януари, защото ГДБОП намери в камиони на фирмите им над 6000 кашона с плодове, в които бяха скрити общо 550 кг кокаин с рекордна чистота.

 Керемидчийски е с мярка „домашен арест“ на място където обикновено не живее. Асенов е с гаранция 30000 лв., но има забрана да излиза от страната. В ареста е само бизнесменът Пламен Пешев, който беше арестуван три месеца след първите двама и е помогнал за оформянето на документите по вноса на кашоните с плодовете от Гърция. Те са разтоварени там от кораб който да е пристигнал от Колумбия. Кокаинът е трябвало да се извлече от лаборатории в България, а след това да потегли към пазара на Европа.

Мистерията за ролята на българите в един от най-големите канали за трафик на кокаин остава. След като камионите на двамата бяха заловени у нас и в Европа беше проведена мащабна акция. Заловиха още един тон кокаин и арестуваха 14 души.

Организаторът на канала е докторът от Колумбия Маурицио Вергара. Случайно или не, синът на бившия митничар и настоящ бизнесмен Красимир Керемидчийски също живее в Испания, научи Галерия.

Бащата пък често пътувал до Мадрид, където се предполага, че се е срещал освен с детето си и с доктора наркотрафикант.

Сега когато Керемидчийски и Ясенов са на свобода има опасност за живота им заради заловения кокаин за десетки милиони долари и се налага да бъдат контролирани изкъсо И двамата били много изплашени на разпитите през осемте месеца в ареста. През цялото време повтаряли, че не са знае за кокаина в кашоните, които са внесени легално от Гърция.

Двамата не са осъждани и дори нямат криминална регистрация. Те са първите българи арестувани за трафик на подобно количество наркотик в международен канал.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.