Свалят обвинението срещу майката на убиеца на Милен Цветков

1

Прекратено е разследването срещу Десислава Пешева-Николова, майка на 22-годишния Кристиян Николов, който уби в катастрофа журналиста Милен Цветков! Това издадоха запознати с делото пред „България Днес“. Майката на младежа, която е съдружник на алкохолния бос Миню Стайков, бе обвинена, че е дала на сина си фирмения си джип „Ауди Q7“, с който стана фаталният инцидент.

По време на разследването категорично е доказано, че Кристиян сам е взел ключовете за джипа. След като се изяснява, че родителката не е виновна, тя няма да отговаря пред закона, обясняват юристи. Десислава Николова се сдобива с обвинения, че е дала колата на надрусания си наследник. Майката прекарва една нощ в полицията, след което е пусната срещу 100 хиляди лева.

Самата тя коментира, че не е знаела, че синът й Кристиан употребява наркотици и че той е взел ключовете от джипа без нейно знание и без талонът за автомобила да е у него. Майката прилага и декларация, която е дала на КПП, сложени през пролетта на изходите на областните градове заради карантината. От документа става ясно, че по време на инцидента тя не е била в София.

Николова опитва да омилостиви магистратите с това, че има 3 деца и плаща частните училища и детски градини и на четиримата си племенници. Съдът потвърждава размера на гаранцията, като намира, че той съответства на обществената опасност на деянието, в което Николова е обвинена. Освен това справки доказват, че фирмата на Николова разполага със значителни финансови приходи до 2018 г. На бизнес дамата не й остава друго, освен да внесе колосалната сума.

„Изказвам искрените си съболезнования на семейството на Милен Цветков. Много съм разстроена от това, което се случи. Това е драма и за двете семейства. Идвам, за да съдействам на разследването.“, казва Десислава Николова на влизане в СДВР. Тя посочва, че не е уместно в случая да бъде замесван съдружникът й Миню Стайков, който и без това е погнат по две дела и от дълги месеци е под стража.

Катастрофата, отнела живота на Милен Цветков, стана навръх Великден, на 19 април тази година, малко след 18 ч. на кръстовището на ул. „Хенрих Ибсен“ и бул. „Черни връх“. Водещият е пометен, докато изчаква в субаруто си на червен светофар. Аудито с Кристиян зад волана го връхлита с 99 км/ч. В този момент кръстовището пресичат шестима пешеходци, които се разминават на сантиметри със смъртта, показват кадри от видеокамери в района.

Според експертизите младежът не е направил никакво усилие да намали скоростта. Освен това в кръвта му са открити 3 вида наркотици – марихуана, амфетамин и кокаин. Самият той отрича да се е друсал и казва пред криминалистите, че може някой да е пуснал дрога в чашата му предната вечер, когато е бил на купон. Тъй като се установява, че е седнал зад волана след употреба на дрога, Кристиян е погнат за умишлено причиняване на катастрофата. За това може да получи от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Освен шофьора в джипа убиец се возят годеницата му Симона и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата спътници са погнати с обвинения, че са затаили истина за произшествието. Георги Иванов бяга от катастрофата и е убеден от самия Кристиян да отиде в полицията. Това изтъква защитата, която моли Кристиян да бъде пуснат под домашен арест.

Десислава Пешева-Николова няма да отговаря пред Темида, че дала джипа на друсания си син

Подсъдимият проговори в съдебната зала вчера, след като предишната му мярка се разглежда дистанционно по скайп. „Изказвам искрени съболезнования на семейството на г-н Цветков. Вече 7 месеца съм под медийна атака, която беше смазваща за психиката ми“, каза Кристиян Николов. Именно с психическия срив защитата обясни първоначалния отказ на младежа да съдейства на разследващите. След това на два пъти той дава обяснения. „Съдействам изцяло. Няма да се укривам, бягам и шиканирам делото. Знам какво ме чака и ще поема отговорност. Имам нужда да бъда със семейството си“, заяви шофьорът убиец.

Делото за катастрофата убила Милен Цветков на столичния бул. „Черни връх“ до дни ще бъде внесено в съда

Прокуратурата го посече с това, че той саботира процеса – оспорва авторството на престъплението, отказва да даде ДНК за изследване и да бъде прегледан за изготвяне на психиатрична експертиза и е сезирал разследващите с множество молби и искания. От държавното обвинение изтъкват и че при претърсването на стаята му са открити амфетамини в кутия. Освен това техническата експертиза на телефона му установява, че още през 2018-2019 г. той е обсъждал в телеграм с авери действието на упойващи наркотични вещества.

Делото за катастрофата се очаква до дни да бъде внесено в съда след приключване на всички процедури.

1 Коментар
  1. Български офицер казва

    РАЗСТРЕЛ за Мръсницата……!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.