Ченгетата отново плашат с протести за пари! Съпругата на синдикалиста Илия Кузманов – Николета, е шеф на кабинета на вицето Красимир Каракачанов

0


Синдикатът на полицаите отново изпълзя и започна да плаши с протести. Този път причината е, че заплатите на ченгетата било предвидено да се вдигнат само с 10%, докато на други администрации щели да скочат с до 30%. И това на фона, че има хора, които са без работа и буквално гладуват във времената на пандемия от коронавирус.

Покрай протеста тези дни из телевизионните студия натрапчиво обикаля зам.-председателят на въпросната Синдикална федерация на служителите в МВР Илия Кузманов. При тези изяви той не спира да обяснява, че проблемът бил в Министерския съвет, там направили грешката.


Ако господинът случайно е забравил, да му напомним, че съпругата му Николета Кузманова е началник на политическия кабинет на зам.-премиера по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Иначе казано, Илия Кузманов протестира срещу правителство, в което съпругата му заема висок пост и то не какъв и да е, а шеф на кабинета на вицето, в чийто ресор е точно МВР, срещу което той ще протестира. Дори и да приемем, че е напълно справедливо негодуванието на полицаите, присъствието на Кузманов прави от ситуацията фарс.


Въпросният синдикат от години неуморно организира акции за пари. Нов момент е, че сега Илия Кузманов пророкува, че заради пандемията улиците можело да останат без служители на реда. „Отново се връщаме към мълчаливия протест – смирено обяснява той. – Някъде акциите ще са пред МВР-тата.”


Ами като има опасност улиците да останат без полицаи, синдикалистът защо апелира хората да се скупчват пред РПУ-тата! Протестите по негови думи тръгвали от Варна, а след това отивали към Хасково, Видин, Пловдив и други, докато не започнел преговорният процес. Кузманов поставя и краен срок – 8 ноември. „Ако нямаме резултат, ще има и други форми на протест” – заканва се мъжът, чиято съпруга е на висока позиция във властта.
Понеже Кузманов от години се жали, че в МВР вземат малки заплати и още по-нищожни компенсации за извънредния труд, мнозина вече се питат като е толкова зле, той защо не си тръгне с гордо вдигната глава. Има охранителни фирми, там може пък да намери по-висока заплата. Така или иначе всеки е свободен да напусне, когато условията не го удовлетворяват.


На фона на неговите протести, съпругата му Николета Кузманова от години се е закотвила в МВР, при това в различни правителствени конфигурации. През 2008-2009 г. тя е шеф на политическия кабинет на тогавашния вътрешен министър Михаил Миков, който е виден социалист, а на власт тогава е тройната коалиция. От юни 2017 г. Кузманова е неизменният шеф на кабинета на вицето Красимир Каракачанов, войвода от ВМРО.


Преди няколко месеца, при последната си акция, съпругът  й Илия Кузманов искаше по-добър диалог с дирекция „Правно-нормативна дейност” и по-високи компенсации за извънредния си труд. Сега пък 10% му се струват малко. Излиза, че в МВР е „много зле” с парите, но семейството въпреки това от години е в системата.


Според имотната декларация на Николета Кузманова, тя и съпругът й притежават 3 апартамента, имат земеделска земя и солидни спестявания. Николета Кузманова е също и доктор по право, главен асистент в Катедра по наказателноправни науки в СУ „Св. Климент Охридски”.
Източник: Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.