Николай Банев пусна брада до гърдите в затвора, Евгения, излязла от ареста като болна, се разхубавила и подмладила

0


Милионерът Николай Банев, който от края на 2018 г. е в ареста, е заприличал на окаян битник, разказват очевидци. Последните му появи в залата на Специализирания съд хвърлили в потрес участниците в процеса.

По настояване на защитата му в залата не се допускат камери и новият му имидж не може да бъде илюстриран. Както обаче обясняват свидетели, Банев заприличал на блусар от легендарната банда „Зи Зи Топ”. Чорлавата му коса била боядисана и се спускала под раменете, а брадата му е оставена бяла, да расте на воля и вече стигнала почти до гърдите му.


„Появи се в изтъркано дънкови дрешки, като застаряло хипи, докато при първите заседания дефилираше в тъмен костюм. Затова пък Евгения идва все по-подмладена и разхубавена, а на последното заседание беше в елегантен син тоалет” – разказват източниците ни. Те напомнят още, че госпожата излезе на свобода, понеже била с тежки здравословни проблеми, поне така прецени съдът.
Двамата съпрузи, за които се мълви, че обмислят развод в отчаян опит да спасят каквото могат от богатството си, дори не се ръкували в залата на спецсъда, а само се докоснали със сгънати лакти и си разменили дежурните любезности. През ноември заседанията продължават с разпит на свидетелите. Както е известно, те са близо 200 души и затова делото се влачи от доста време.


Съпрузите Баневи и майката на Николай са на подсъдимата скамейка като престъпна група за пране на пари, данъчни престъпления и присвояване. Олигархът според прокуратурата е извършител на данъчни престъпления, а съпругата му е в ролята на помагач. Майка му пък била редови член в йерархията на бандата.
На свой ред и Баневи заведоха иск срещу прокуратурата за 10 млн. лева. Те твърдят, че са арестувани незаконно по воденето срещу тях наказателно дело. Освен това заявиха, че са се ожалили от неволите си и в Европейския съд по правата на човека в Страсбург.
Да припомним също, че великият приватизатор Николай Банев най-нагло се произнесе, че прокуратурата няма капацитет и познания, за да анализира „мащабната му икономическа дейност”. Както е известно, той „мащабно” успя да нареже на скрап всичко, което прилапа като приватизатор, зад чиято сянка надничат бивши министри на диктатора Живков и ченгета от някогашната Държавна сигурност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.