Генералският син Пламен Митрев – от Пако Рабан до изнасилвач №1 в списъка на Европол

0

Пламен Митрев, който тези дни цъфна в списъка на Европол с 18-те най-издирвани изнасилвачи и педофили в Европа, е генералски син. Както само той разказва, баща му е бил шеф в някогашните Строителни войски и пръв приятел на Пенчо Кубадински. Първата съпруга на Пламен Митрев пък е известна журналистка. Той самият е добре образован и колкото и да е странно – приятен събеседник, който умело крие психопата в себе си.

Само за десетина дни през 1997 г. той отвлича и изнасилва четири момичета, като преди това им обещава главозамайваща кариера във френска модна агенция. След съдебни дела, продължили две десетилетия, този типичен селекционер на красавици от мутренските времена получава 14 години затвор, а присъдата е потвърдена през 2017 г. Оттогава е в нелегалност, а в последните години, преди окончателно да се покрие, се подвизава като бизнесмен, който развъжда каракачански кучета.
През 90-те, когато е на „върха на кариерата си”, Пламен Митрев е

шеф на агенцията за манекенки „Имидж”.

От тази позиция през 1996 г. той дефилира из телевизиите и дава обилни интервюта за посещение на световноизвестния дизайнер Пако Рабан, който тогава представя своя колекция в НДК. Митрев говори за световната звезда свойски, едва ли не като негов пръв приятел. Обяснява, че Пако, както фамилиарно нарича испанеца, мечтаел да дойде в България, понеже негов духовен баща е „най-великият мислител на нашето време” – Петър Дънов. Генералският син не забравя да акцентира още, че охраната на Пако Рабан е поета от фирма „Зора” на Димитър Джамов, тогава шеф на федерацията по борба.
В онези години „естетът” Пламен Митрев е ангажиран и с други престижни занимания, освен с гостуването на Пако Рабан. Той е продуцент на телевизионното предаване „Блясък”, което се излъчва по БНТ, а не в някоя кабеларка. Изживява се и като писател, автор на фентъзи-романи и освен това е и подпредседател на киноложкия съюз в България.
Визитната му картичка е импозантна и затова не е странно, че се намират момичета, които лесно се подлъгват на поканите му за кариера по световните подиуми. Историята с 4-те жени, затворени и оковани с вериги в къщичка на ужасите в софийското с. Градец е разказвана много пъти, затова ще я спестим на читателите.
„Блясък” по телевизията и интервютата за Пако Рабан са само видимата страна от биографията на Митрев. Жертвите му едва ли са предполагали, че той е

дясна ръка на мутрата от СИК Венцислав Джоков,

починал по-късно от цироза на черния дроб. В онези години генералският син е сред първите собственици на игрални автомати в България, парадира, че има приятели руснаци, мафиоти от Краснодар, а освен това върти и канал за износ на проститутки в Германия, като дори не го крие. Братя Маргини обаче се оказват далеч по-енергични от него и скоро превземат офиса на агенцията му „Имидж” в центъра на София. На нейно място слагат табелката на „Визаж”.
Пламен Митрев няма друг вариант, освен да се настани под крилото на техния конкурент Димитър Джамов. Двамата регистрират рекламно-импресарската си агенция „Зора”. Тя не успява да засенчи „Визаж”, но също набира кандидат-манекенки.
През 1997 г. обаче МВР атакува вилата в Градец, в която жестоко са измъчвани 4-те жертвите на Митрев, а той самият е хвърлен в ареста. Това слага точка на телевизионните му изяви. От килията предлага да сътрудничи на разследването. Носи се слух, неопроверган и досега, че намерил контакт лично с шефа на националното следствие Бойко Рашков. Предложил да се изповяда за всичко, което знае за подземния свят, като посочи поръчители и изпълнители на разстрели, контрабандни схеми, пране на пари, партийни покровителства и т.н. В замяна иска лека присъда, свобода и закрила.
Според слуховете Пламен Митрев назовал убийците на Цветан Цветанов, юрист, доцент по административно право, учредител на акоциация „Защита”, шеф на тотото и на федерацията по таекуондо, на Данчо Марков – взривения в асансьор бос на СИК във Варна, на Георги Николов – Мечката, създателя на „Първа частна милиция” в Бургас. Как са се развили нещата след тези признания, не е ясно, но тези убийства и досега са в графата неразкрити. Мнозина обаче още помнят и друго гръмко изявление на Пламен Метрив – че знае кой е убил Андрей Луканов. Дали?!


Сега е най-лесно да се каже, че прокуратурата и разследването не са си мръднали пръста да разчоплят показанията на Пламен Митрев, но както е добре известно, психопатите са и маниакални лъжци.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.