След два разпита Наско Гаргата се покри, за да не топи Пифовете

0

Атанас Мечев, по-известен с прозвището си Наско Гаргата, се скри от разследващите и беше отведен при тях с белезници. Популярният кримигерой бил задържан в дома си в столичния кв. „Люлин” на 23 октомври сутринта. Криминалистите го отвели на разпит в Следствието. Той продължил два часа, но все още не е ясно какво е разкрил Мечев.

Той вече беше разпитван за бандата на Пифовете още при задържането им, припомнят криминалисти. През септември разследващите отново го привикали. Поне от мерките за неотклонение не става ясно Гаргата да е топил другарите си. Известният с няколко дела за банди за наркоразпространение Атанас Мечев и Ивайло Георгиев – Пифа пак попаднаха в медиите преди месеци с поредния арест. Двамата бяха задържани за побой над бизнесмен от „Красна поляна“, който имал фирма за бързи кредити. Те и техни гавази се скупчили преди офиса на фирмата с няколко черни джипа. Извадили собственика от кабинета му и започнали да го налагат с юмруци навън. Стигнало се и до изстрел, който обаче бил с газов пистолет. Гаргата и Пифа се отърваха без обвинения, защото в голямото меле нападнатият не успял да ги разпознае.


През 2016 и 2018 г. Наско Гаргата е натръшкан от антимафиоти по обвинения, че ръководи престъпна група за наркотици. По първото дело има 4-годишна присъда на първа инстанция, но зулумите на Мечев започват още в края на 2014 г. Тогава след скандал на пътя той наплюва друг шофьор, вади го от колата и го кара да влезе в багажника. За това е погнат за хулиганство. В началото на март 2018 г. Гаргата попада в ареста по обвинения, че с други свои авери е изнасилил млада жена в заведение в полите на Витоша. Според версията на Гаргата жертвата е била проститутка, която го е изнудвала за повече пари.


Само седмица по-късно Атанас Мечев отново се връща в килията. Тикнат е там за хулиганство на пътя. Според обвинението, Гаргата и компания са блъснали с джипа си друга кола на столичния бул. „България”, но след катастрофата са нападнали водача и са го накарали да поеме вината.


Бруталният бандит обаче е и жертва на престъпление. Седмица след като напъхва шофьор в багажника на колата му, аудито на Мечев е запалено от неизвестен изършител. За люлинския лихвар Иво Пифа пък се твърди, че е сред хората, отпускащи рецидивисти за платените протести с обещания за хонорар в размер на 50 лв. на ден.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.