ЛиЛана и Мартин Димитров на свобода под гаранция от 40 000 лева

0

Парична гаранция в размер на 40 000 лева е окончателната мярка за неотклонение на певица Лиляна Деянова. Миналата седмица Специализираният наказателен съд замени домашния ѝ арест с най-леката мярка за нетклонение „подписка“, но прокуратурата протестира решението.

Известната като ЛиЛана, съдружникът я Мартин Димитров и брат ѝ Александър Деянов са обвинени за участие в престъпна група и източване на евросредства по програмата „Иновации и конкурентоспособност“. Деянова и Димитров прекараха месеци в ареста, а за свободата на брат й прокуратурата определи гаранция от 50 000 лв. 

В знак на протест той отказа да внесе парите, отиде доброволно, за да бъде задържан, но прокуратурата не го направи. С гаранция от 40 000 лева е и Мартин Димитров.

Медийни публикации свързаха проблемите със закона на ЛиЛана с познанството и с намиращия се в Дубай Васил Божков. Тя обаче отрече бизнесът ѝ да има пресечни точки с този на обвинения за 19 престъпления хазартен бос и обяви, че е обект на разследване заради разкритията си корупционни практики около въвеждането на ТОЛ системата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.