Шефката на СГП: Катастрофата с Милен Цветков е умишлена! Николов е бил вменяем, въпреки употребата на наркотиците

0

Разследването на катастрофата с Милен Цветков не се е забавило. Стоим на позицията, че катастрофата е умишлена. Това каза ръководителката на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова в интервю за „24 часа“.
 
„Разследването не се е забавило. За по-малко от 5 месеца и половина бе положен огромен труд. Изготвени са над 29 експертизи от 29 вещи лица. 70 души са разпитани, извършени са 6 претърсвания и изземвания, съставени са 10 протокола за предаване на документи по делото, 2-ма души са освидетелствани. Като обем делото е 25 тома с доказателства, които установяват в детайли какво се е случило. Има биологична ДНК експертиза, която по безспорен начин установява местонахождението на обвиняемия в автомобила и местата на всеки от спътниците му. С нея се изключват всякакви съмнения относно това кой е шофирал“, заяви тя. 
 
„Психолого-психиатричната експертиза установява, че обвиняемият е бил вменяем въпреки употребата на 3 вида наркотични вещества – марихуана, амфетамин и кокаин“, добави Илиана Кирилова.
 
„Прокуратурата ще защитава позицията си и пред съда, че лицето е действало умишлено. На това обвинение отговарят събраните до момента доказателства“, подчерта тя. Кирилова отбеляза, че за такова престъпление законът предвижда и доживотен затвор.
 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.