Трафикът на хора за проституция е най-успешният нелегален бизнес у нас

0

Сексът продава – това е максима, която е в сила, откакто съществува и търговията между хората. Но, когато тази дейност премине легалните граници, тогава печалбите за бизнеса растат главоломно. Това несъмнено може да е един от изводите след анализ върху изследването за оценка на заплахите от организираната престъпност в България, изнесени от Тихомир Безлов и цитирани от БНТ.

Оказва се, че между 15-20 хил. българи проституират зад граница, което генерира между 900 млн. и 1 млрд. лв. печалби за престъпните групировки, занимаващи се с трафик на хора за секс.

Това е и най-големият сегмент, генериращ средства за организираната престъпност у нас през 2019 г. На второ място се нарежда нелегалната търговия с горива, която генерира между 450-500 млн. лв., а на трето място са наркотиците с 400-450 млн. лв.

Проституцията на родна земя също не е за пренебрегване, тъй като изследването показва, че годишно се печелят по 14 млн. лв.

Най-големи печалби се генерират от момчета и момичета, чиито тела биват продавани за луксозна проституция към модни, рекламни и импресарски агенции.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.