Наркобосът беглец Иво Турчина във война с бившия си шеф Сако

0

Беглецът наркобос Ивайло Стойнов- Турчина е бил в голям конфликт със стария си шеф Стефан Бонев-Сако в последните няколко години, пише „Галерия“

Бандата на Турчина беше разбита през ноември миналата година, след като хората му се опитаха да продадат голямо количество амфетамини на агент на ГДБОП. Тогава бяха арестувани 16 души, а миналата седмица повечето от тях сключиха споразумение с прокуратурата и влязох в затвора. Усетил жегата, когато хванаха хората му, Ивайло Стойнов трайно се покри. Според информация от ъндърграунда е заминал за държава в Азия, където преди време пратил хора да източват банкомати като преди това финансирал покупката на специална техника.

Иво Турчина е сочен за човек на Сако,  защото беше арестуван и съден като негова дясна ръка в бандата, разбита през 2010 година. След това Сако си направи нова, която беше ударена през 2012-та, но Турчина вече не беше част от нея. Разрив в отношенията им настъпи още тогава. Причината е тривиална- скандал за пари. След това Турчина поел по своя път. Пробвал се да стане лидер на наркобанда с амбиции да завладее най-голяма част от пазара, но без успех. Събрал хора още през 2016 година, но продажбите им били мижави.

През август миналата година съдбата се усмихнала  и на Турчина.

Тогава ГДБОП удари бандата на Радо Ланеца и Весо Паяка, която е най-мощната, разбивана в последните 15 години- 41 души, действали в София, Варна, Бургас и Русе. Така дилърите на Турчина останали най-голямата групировка на пазара. Започва да действат по-мащабно и само след три месеца попадат в клопката на антимафиотите.

 Името на Иво Турчина изплува и по разследването срещу шефовете на наркоотдела на ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков. Има показания, че ударът срещу Паяка и Ланеца през август 2019 година е поръчан от Иво Турчина, но няма доказателство за това. Ивайло Стойнов повече няма да се прибере в България освен ако не го арестуват за друго престъпление в чужбина и не го екстрадират у нас. Той е с присъда от пет години като дясна ръка на Сако от първата му група и чака решение от Върховния касационен съд. Освен това има още няколко висящи разследвания  срещу него включително и това за ръководена собствена група разбита през ноември. Подчинените му са признали вината си, че са работили за него и за продаване дрога в столицата и в няколко други града в страната. Търгували с канабис амфетамини, екстази и различни дизайнерски дроги. При акция срещу бандата бяха намерени хиляди левове от оборота,  различни наркотици в коли и жилища включително в хотелска стая до гребната зала в Панчарево.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.